Heb je vragen over onze hosting oplossing en of we voldoen aan de EU privacy regels? Dit artikel legt het allemaal uit.

Heb je vragen over onze hosting oplossing en of we voldoen aan de EU privacy regels? Dit artikel legt het allemaal uit.

We houden ons inderdaad aan de EU-privacy-regels. We versleutelen alle gebruikersgegevens in onze database, alle onderdelen zijn (uiteraard) beveiligd met een wachtwoord en we scheiden de database en de applicatie op verschillende servers.

Wij hosten onze applicatie op Amazon AWS. De EU en de VS zijn het eens geworden over hoe we gegevens veilig kunnen bewaren volgens de privacyregels van de EU. Ze noemen deze overeenkomst het Privacy Schild. Van hun website:

_"De EU-VS en Swiss-U.S. Privacy Shield Frameworks zijn ontworpen door het Amerikaanse Ministerie van Handel en de Europese Commissie en de Zwitserse overheid om bedrijven aan beide zijden van de Atlantische Oceaan te voorzien van een mechanisme om te voldoen aan de eisen op het gebied van gegevensbescherming bij de overdracht van persoonsgegevens vanuit de Europese Unie en Zwitserland naar de Verenigde Staten ter ondersteuning van de trans-Atlantische handel".

We hebben een addendum getekend voor ons hostingcontract met Amazon om in te schrijven in hun Privacy Shield Programma. Lees meer over wat Amazon hierover te zeggen heeft in hun Privacy Shield FAQ.

GDPR en AWS

Op 25 mei 2018 is de GDPR in werking getreden. Amazon AWS diensten is conform GDPR.

AWS en HR-data

We krijgen nogal wat vragen over HR data en of dit is opgenomen in het Privacy Shield Programma dat we met AWS hebben. We hosten in Frankfurt, Duitsland, dus voldoen we aan GDPR voor persoonlijke gegevens.