Wanneer je de toegang wilt beperken in termen van pogingen, kun je die functie inschakelen in de instellingen van je Quiz, Cursus, Beoordeling of Examen. Dit kan handig zijn als je het bijvoorbeeld gebruikt voor werving.

||Om deze instelling te laten werken, moet je ASK FOR EMAIL ADDRESS op het Participant data tabblad, anders kan het systeem het aantal pogingen niet beperken. Dit geldt voor alle formaten. Hier is hoe je dat instelt.
Examen

Om deze instelling te vinden ga je naar Examens > Selecteer Examen > Toegang:

Om extra pogingen toe te staan aan je deelnemers kun je navigeren naar de Resultaten sectie.

Hier zie je de resultaten van alle deelnemers. Klik op de Meer Opties knop en selecteer Voeg extra pogingen toe. Je ziet dan de volgende pop-up:

Selecteer het aantal extra pogingen en klik op de knop Opslaan. Houd er rekening mee dat deze extra pogingen cumulatief werken. Als je na de eerste poging nog een poging wilt toestaan, moet je het aantal extra pogingen wijzigen in twee. Daarna naar drie etc. etc.

Voorbeeld:
Vijf pogingen > Extra pogingen toevoegen: 1 > Zes pogingen in totaal
Vijf pogingen > Extra pogingen toevoegen: 3> Acht pogingen in totaal

Het toekennen van extra pogingen werkt alleen als je vraagt om zowel de naam als de EMAIL ADDRESS. Als je een totale tijdslimiet voor alle pogingen hebt ingeschakeld, wordt bij het toekennen van extra pogingen deze timer niet gereset. Gezien het bovenstaande voorbeeld, als de deelnemer de totale tijdslimiet voor alle vijf de pogingen heeft overschreden, is het examen niet toegankelijk, zelfs niet als je extra pogingen toevoegt. Je zult deze tijdslimiet ofwel moeten verhogen ofwel volledig moeten verwijderen en alleen een tijdslimiet per poging moeten instellen, niet voor alle pogingen.

Cursus

Om deze instelling te vinden ga naar Cursussen > Selecteer Cursus > Instellingen > Geavanceerd:

Voer een nummer in het gegevensveld in en klik op de Save knop onderaan de pagina. Als je een bepaald aantal pogingen voor je deelnemers niet wilt inschakelen, kun je dit veld leeg laten.

Beoordeling

Om deze instelling te vinden ga je naar Beoordelingen > Selecteer Beoordeling > Instellingen:

Voer een nummer in het gegevensveld in en klik op de knop Save onderaan de pagina. Als je een bepaald aantal pogingen voor je deelnemers niet wilt inschakelen, kun je dit veld leeg laten.

Quiz

Om deze instelling te vinden ga naar Quizzen > Selecteer Quiz > Instellingen > Geavanceerd

Voer een nummer in het gegevensveld in en druk op de knop Save onderaan de pagina. Als je een bepaald aantal pogingen voor je deelnemers niet wilt inschakelen, kun je dit veld leeg laten.