Je kunt alle e-mails van deelnemers white-labelen door een aangepaste e-mailserver op te zetten.

Met Easy LMS kun je ervoor kiezen om je deelnemers e-mails door ons te laten versturen, of ze te white-labelgen en je eigen e-mailadres en server te gebruiken. Deze functie is beschikbaar met het Business Owl plan en hoger.

White-labeling is bijvoorbeeld nuttig voor de training van medewerkers. Het kan gebeuren dat onze e-mails worden geblokkeerd door bedrijfsservers, of dat je deelnemers onze e-mails zien als phishing. Dit kan leiden tot een lage openingsgraad. Deze functie lost deze problemen op!

Welke e-mails worden beïnvloed?

Deelnemers-e-mails zoals:

Uitnodigingen
Certificaten
Mededelingen
Wachtwoord vergeten

Het is het adres waarvan de e-mail wordt verstuurd dat kan worden aangepast.

Of je nu wel of niet gebruik maakt van de aangepaste e-mailserver optie, de naam van de e-mailafzender en het antwoord op het adres van de e-mail zijn zoals gedefinieerd in de individuele e-mailtemplates (de accountnaam en het e-mailadres worden standaard gebruikt als de sjabloonvelden leeg zijn).
Waar kan ik mijn instellingen bekijken?

Je kunt je instellingen in je dashboard beheren door naar Mijn account > E-mailserver te gaan:

Met behulp van de Easy LMS email server is de standaardinstelling.

Wat moet ik doen om een aangepaste e-mailserver te gebruiken?

Selecteer de Custom SMTP server optie. Voer de gegevens in de verplichte velden in en klik op . Sla op:

Wanneer je instellingen succesvol zijn opgeslagen en je server is verbonden, zie je een flashbericht ter bevestiging van de verbinding.

De e-mails van de deelnemers gaan dan terug naar de SMTP-server waarvoor je de gegevens hebt ingevoerd!

Uw SMTP-server moet TLS-codering ondersteunen om een verbinding tot stand te brengen.
Zelfs als je een eigen e-mail server hebt opgezet de tarieflimieten zijn nog steeds van toepassing.

Opstelproblemen

Als je geen verbinding kunt maken met je mailserver krijg je een bericht in het rood. Controleer of dit het geval is:

SMTP server host is correct ingevuld.
2. SMTP server poort is correct ingevuld.
Je SMTP server ondersteunt TLS.
De SMTP server poort is open en niet geblokkeerd (b.v. firewall).
5. Het SSL certificaat van je server is geldig (Easy LMS kan niet verbinden met servers zonder dit certificaat, omdat het alleen veilige verbindingen accepteert).
6. Het SSL certificaat is uitgegeven door een vertrouwde uitgever.