Ontdek hoe je je Academy-domein kunt instellen en welke opties je hebt.

Als admin heb je twee mogelijkheden om je Academy-domein in te richten. Je kunt gebruik maken van een easy-lms.com pad, of je kunt je eigen subdomein instellen. Ga naar Academie > Instellingen en je ziet de radiobutton-opties in het domeingedeelte van de Academie. Laten we ze om de beurt bekijken.

Een easy-lms.com pad

Dit is de standaardinstelling als je Academie is ingesteld. Je kunt het gewenste pad eenvoudigweg in het veld met de URL-naam invoeren, voordat je op Opslaan drukt.

Dit is de admin view in het dashboard:

Welke op deze manier aan je deelnemers verschijnt:

Je eigen domein

Om je deelnemers een bekende en vertrouwde omgeving te bieden, is het ook mogelijk om je Academie te koppelen aan je eigen subdomein. Om dit te laten werken, moeten drie stappen worden doorlopen.

1. Kies het te gebruiken subdomein

Je kunt je Academy naar elk subdomein wijzen, maar dat betekent niet dat er een koppeling met ons systeem gemaakt kan worden. Het betekent dat je alles kunt kiezen voor de .com, .net, .co.uk etc. Daarna kan er niets meer zijn.

Mogelijke voorbeelden:

https://learning.my-own-brand-name.com/
https://www.my-own-brand-name.com/
https://alternative-brand-name.net/

Onmogelijke voorbeelden:

https://www.my-own-brand-name.com/anything-after-the-slash
https://alternative-brand-name.net/anything-after-the-slash

In dit artikel zetten we staging-academy.easy-lms.com op als ons aangepaste subdomein.

2. Wijs je subdomein aan op Easy LMS

Zodat wanneer gebruikers naar die website navigeren, wij de browserverzoeken ontvangen.

Voor deze stap moet je de DNS voor je subdomein configureren. Als je niet weet hoe je dit moet doen, kun je je systeembeheerder om hulp vragen.

Het aanwijzen van je subdomein naar ons domein gebeurt door het toevoegen van een CNAME record, en de invoer moet als volgt zijn:

In ons voorbeeld zou dit zijn:

3. Configureer Easy LMS voor gebruik met je subdomein

Vertel ons systeem dat het door jou gekozen domein tot je Academy behoort, zodat we, wanneer we een verzoek van je subdomein ontvangen, weten wat we ermee moeten doen.

Ga naar Academy > Instellingen > Mijn eigen domein en voer je subdomeinnaam in het daarvoor bestemde veld in. Dit moet zonder de 'https://' en de laatste '/' zijn. Vergeet niet te klikken op Opslaan!

Dit is de admin view in het dashboard:

Welke zal op deze manier aan je deelnemers verschijnen:

||Het is niet mogelijk om een top level domain (TLD) te gebruiken met CNAME. Alleen subdomeinen kunnen worden gebruikt.

www. is ook een subdomein.