Het is heel eenvoudig om een QR code aan te maken met de link van je test, waardoor het voor je gebruikers makkelijker wordt om toegang te krijgen vanaf hun mobieltje.

Er zijn verschillende manieren om je test te delen met je deelnemers, zoals wordt uitgelegd in dit artikel. Wanneer je de directe link naar een test of cursus deelt, kun je overwegen om daar een QR-code voor te gebruiken.

Een QR code (Quick Response Code) is een variatie op een barcode. Als je een QR code aanmaakt voor de link naar je online test, zal het scannen van deze code met een smartphone een deelnemer direct naar de test brengen. 😎

Dit is een voorbeeld van een QR code, voor onze website https://www.easy-lms.com/

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van een QR code om de link naar een online test te delen. Het grootste voordeel zou zijn dat je je deelnemers 'de moeite' bespaart om de URL handmatig in hun apparaat over te dragen/in te voeren.

Het maken van een QR code werkt goed voor situaties waarin je een link naar de test beschikbaar wilt maken in een banner, flyer of pakket.

Je kunt de link van je toetsen en cursussen vinden op het tabblad .:

Je kunt een QR code generator gebruiken, zoals deze: https://www.qr-code-generator.com/ om je link om te zetten in een QR code:

Om een QR code te scannen, moet je een QR code scanner gebruiken. Hiervoor zijn vele gratis apps beschikbaar.