Help je deelnemers tijd te besparen en toegang te krijgen tot Easy LMS vanuit één account. Je kunt Auth0 configureren voor het Academy-portaal. Hier is hoe!

| Single sign-on is beschikbaar met de Enterprise Owl plan. Op dit moment ondersteunt de vorige Academy interface SSO. Neem contact op met support@easy-lms.com om op de juiste interface te worden geplaatst.

Stap 1. Maak een app voor Easy LMS

Ga vanaf je Auth0-dashboard naar Aan de slag > Applicatie maken:

Kies Regelmatige webapplicatie > Aanmaken. Je kunt het alles noemen, maar in dit voorbeeld gebruiken we Easy-LMS.

Na het maken van de applicatie zal het vragen, "Welke technologie gebruik je voor je project?. Je hebt het niet nodig voor deze integratie. Selecteer Integratie overslaan om direct naar de Instellingen tabblad.

Vul de Applicatie Inloggen URI en de Toegestane terugbel-URL's op de Instellingen pagina. De waarde van beide velden moet de URL van de Academy login zijn:

Vergeet niet te klikken op Bewaar na het invullen van de velden.

Stap 2. Configureer de SSO-instellingen in Easy LMS

Ga in Easy LMS naar Mijn account > Geavanceerde setup > Single sign-on. Selecteer de Azuurblauw / Okta / Auth0 tabblad:

Vul de volgende velden in met deze informatie:

titel: Auth0
provider_url: Je kunt dit vinden in Auth0 onder het tabblad Instellingen van de nieuw aangemaakte applicatie onder Domein. De URL moet er zoiets als https://your-domain-in.auth0.com/ uitzien. Vergeet het '/' teken aan het einde niet!

De client_id: Je kunt dit vinden in Auth0 onder het tabblad Instellingen van de nieuw aangemaakte applicatie onder Klant ID:

De klant_ geheim: Dit kan ook gekopieerd worden van de Auth0 instellingen pagina onder Klantengeheim.

Vergeet niet te klikken op Redden!

Stap 3. Wijzig de aanmeldingsmethode voor de Academy

Ga in Easy LMS naar Academie > Instellingen. De Aanmeldingsmethode voor de Academie moet worden ingesteld op Single sign-on via OpenID Connect.

Als deze instelling ontbreekt in je account, betekent dit dat je op de nieuwe interface zit. Neem contact op met support@easy-lms.com om over te schakelen naar de versie die SSO ondersteunt.

Stap 4. Controleer de instellingen

Ga naar de Academy en kijk of je verplicht bent om in te loggen met Auth0. Alles is succesvol opgezet als dat werkt!