Help je deelnemers tijd te besparen en toegang te krijgen tot Easy LMS vanuit één account. Je kunt Azure AD configureren voor het Academy-portaal. Hier is hoe!

| Single sign-on is beschikbaar met de Enterprise Owl plan. Op dit moment ondersteunt de vorige Academy interface SSO. Neem contact op met support@easy-lms.com om te worden geplaatst op de interface die SSO ondersteunt.

Stap 1. Maak een app voor Easy LMS

Log in bij Microsoft Azure AD.
Navigeer naar de Azuurblauwe Active Directory onder Diensten:

Ga in de actieve map naar Overzicht > App registraties pagina.

Selecteer op deze pagina de + Nieuwe inschrijving knop:

Vul de volgende informatie in:

Naam: Je kunt een naam invoeren die bij je past. Easy-LMS kan bijvoorbeeld gebruikt worden.
Ondersteunde accounttypes: Deze informatie is afhankelijk van wat je moet bereiken. Het selecteert wie er kan inloggen op je academie.
Doorsturen van URI: je moet kiezen als type web. Voor de Academie moet je de url van de Academie invullen die is toegevoegd met "/login". Dus, als je academie op "https://www.easy-lms.com/my-azure-academy" staat, dan moet de URI https://www.easy-lms.com/my-azure-academy zijn:

Stap 2. Configureer de SSO-instellingen in Easy LMS

Ga in Easy LMS naar Mijn account > Geavanceerde setup > Single sign-on. Selecteer de Azuurblauw / Okta / Auth0 tabblad:

Vul de volgende informatie in:

titel: Azuurblauw AD
provider_url: vul https://login.microsoftonline.com/Your in Directory id/v2.0/.
client_id: dit veld komt overeen met de Applicatie (klant) id veld in Azure AD.
klant_geheim: ga naar Certificaat & geheimen in Azuurblauw AD en selecteer + Nieuwe klant geheim. Voeg het toe aan Easy LMS onder klant_geheim.

Als de velden gevuld zijn, vergeet dan niet te klikken op Redden!

Als de Alleen persoonlijke Microsoft-accounts optie is gekozen de provider_url is anders dan voor de andere opties. De provider_url in Easy LMS zou: https://login.microsoftonline.com/consumers/v2.0/ moeten zijn.

Stap 3. Wijzig de aanmeldingsmethode voor de Academy

Ga in Easy LMS naar Academie > Instellingen. De Inlogmethode voor Academy moet worden ingesteld op Single sign-on via OpenID Connect.

Als deze instelling ontbreekt in je account, betekent dit dat je op de nieuwe interface zit. Neem contact op met support@easy-lms.com om over te schakelen naar de versie die SSO ondersteunt.

Stap 4. Controleer de instellingen

Ga naar de Academy en kijk of je verplicht bent in te loggen met Azure AD. Alles is succesvol opgezet als dat werkt!