Help je deelnemers tijd te besparen en toegang te krijgen tot Easy LMS vanuit één account. Je kunt Okta configureren voor het Academy-portaal. Hier is hoe!

| Single sign-on is beschikbaar met de Enterprise Owl plan. Op dit moment ondersteunt alleen de vorige Academy interface SSO. Neem contact op met support@easy-lms.com om op deze versie te worden geplaatst.

Stap 1. Maak een app voor Easy LMS

Ga vanuit je Okta-administratie-omgeving naar Toepassing > Toepassing toevoegen om een nieuwe applicatie toe te voegen.

Selecteer Nieuwe App maken om een app te maken voor de Easy LMS integratie.

Geef de nieuwe applicatie een naam (bijv. leeromgeving of Easy LMS). Voor de Inloggen doorsturen URI, voeg de URL van de Academy toe en log in. Dit is de URL van de Academy login pagina:

Stap 2. Configureer de SSO-instellingen in Easy LMS

In Gemakkelijke LMS, ga naar Mijn account > Geavanceerde setup > Single sign-on. Selecteer de Azuurblauw / Okta / Auth0 tabblad.

Vul de volgende velden in met deze informatie:

titel: Okta
provider_url: Je kunt dit vinden in Okta onder de tab Sign-On van de nieuw aangemaakte applicatie onder OpenID Connect Token in Issuer. De URL moet er zoiets als https://your-okta-account.okta.com uitzien.

client_id: Je kunt dit bekijken in Okta onder de Algemeen tabblad van de nieuw aangemaakte applicatie. Ga naar Algemeen > Klantgegevens > Klant ID. De klant_id veld in Easy LMS komt overeen met de Klant ID gelegen in Okta:

klant_geheim: Je kunt dit ook bekijken in Okta onder de Algemeen tabblad van de nieuw aangemaakte applicatie. De klant_geheim veld in Easy LMS komt overeen met de Klantengeheim gelegen in Okta:

Als de velden gevuld zijn, vergeet dan niet te klikken op Redden!

Stap 3. Wijzig de aanmeldingsmethode voor de Academy

Ga in Easy LMS naar Academie > Instellingen. De Inlogmethode voor Academy moet worden ingesteld op Single sign-on via OpenID Connect.

Als deze instelling ontbreekt in je account, betekent dit dat je op de nieuwe Academy interface zit. Neem contact op met support@easy-lms.com om over te schakelen naar de versie die SSO ondersteunt.

Stap 4. Controleer de instellingen

Ga naar de Academie en kijk of je verplicht bent in te loggen met Okta. Alles is succesvol opgezet als dat werkt!