In dit artikel leer je over de drie methoden, variërend van eenvoudig tot complex, voor het toevoegen van deelnemers en het delen van je content met de Academy.

Optie 1: Deelnemers handmatig toevoegen

Deelnemers toevoegen vanuit het tabblad Groepen

Het is een tijdrovende klus als je veel deelnemers hebt, maar je kunt ze handmatig toevoegen. Maak eerst een groep deelnemers aan door naar Academy > Groups > Create group te gaan. Nadat je een groep hebt aangemaakt, kun je via cursussen en examens aan deze groep toewijzen. Klik op de naam van de groep en kies Learning content > Add learning content. Nu heeft je groep alleen nog maar toegang tot deze specifieke content (je kunt later meer content aan deze groep toewijzen, vanaf de Learning content tab).

Ok, nu is het tijd om deelnemers aan je groep toe te voegen. Klik op de Groep > Deelnemers > Deelnemers toevoegen. Je kunt ze één voor één toevoegen of een Excel-bestand met de namen en e-mailadressen van de deelnemers uploaden.

Zodra je deelnemers aan een groep zijn toegewezen, ontvangen ze een uitnodigingsmail met een link en wachtwoord om toegang te krijgen tot de Portal.

Wijs inhoud toe van het tabblad Leerinhouden

Een andere optie om leerinhoud aan meerdere groepen toe te voegen (nadat je groepen deelnemers hebt aangemaakt) is via het tabblad Leerinhoud. Daar kun je al je groepen bekijken en hetzelfde stuk inhoud aan meerdere groepen tegelijk toewijzen. Ga naar Academy > Leerinhouden > Selecteer je inhoud > Acties > Toewijzen of Terugtrekken:

Optie 2: Een integratie met je CRM opzetten

Heb je een CRM-systeem met al je deelnemersgegevens, inclusief e-mailadressen? Dan heb je de mogelijkheid om een integratie op te zetten. Je kunt gebruik maken van een van onze API-calls: Deelnemer toevoegen of Deelnemer toevoegen zonder melding aan. Deze laatste optie is voor wanneer je automatisch deelnemers wilt toevoegen aan Easy LMS, maar ze niet direct uitnodigingsmails wilt sturen.

In principe werkt de integratie als volgt. Als je een deelnemer aan je systeem toevoegt, dan wordt de API-call getriggerd. Onze API 'vertelt' Easy LMS wat te doen. In dit geval zal het Easy LMS vertellen om een deelnemer aan een specifieke groep toe te voegen. Als je kiest voor de Add participant API, wordt er een uitnodigingsmail met de inloggegevens verzonden.

Waar kan ik de API-sleutels vinden?

De benodigde informatie voor de integratie is te vinden in je dashboard. Ga naar het tabblad Integraties. Daar vind je de API Key die je nodig hebt om de integratie op te zetten. Wil je meer weten over API en Webhooks? Lees dit artikel.

Optie 3: Gebruik van SSO (Single sign-on)

Heb je er ooit aan gedacht om Single sign-on te gebruiken? Dit is een andere optie als je wilt dat je deelnemers inloggen met dezelfde inloggegevens die ze gebruiken om toegang te krijgen tot de andere websites en software van het bedrijf.

Simpel gezegd werkt SSO zo: als je SSO voor je Academy Portal hebt, hoef je geen uitnodigingsmails naar je deelnemers te sturen.

Tijdens het setup-proces voegen we de deelnemers en groepen toe aan je SSO, zodat je deelnemers/medewerkers hun bedrijfslogingegevens kunnen gebruiken om toegang te krijgen tot de Academy Portal. Zodra deze is opgezet, kun je meer deelnemers toevoegen aan je SSO en zal de Academy deze gegevens automatisch registreren.

Met behulp van wat meer technische termen zullen je deelnemers inloggen op de Portal met hun SSO-account dat ze al gebruiken om toegang te krijgen tot andere tools in het bedrijf. Op de achtergrond sturen we een token naar ons systeem. In onze database worden de deelnemers aan dit token gekoppeld. Elke keer als een deelnemer wil inloggen, controleert Easy LMS of het token actief is. Zo ja, dan krijgt de deelnemer toegang. Deze tokens worden om veiligheidsredenen van tijd tot tijd vernieuwd. Stel het eenmalig in en geniet voor altijd van 😊.

Wij ondersteunen deze SSO-opties:

Windows Azure AD
CAS
OKTA
Auth0
SAML

Er zijn eenmalige setupkosten om de eerste deelnemers en groepen toe te voegen aan je SSO. Als je het zelf opzet, brengen we de setupkosten niet in rekening. Je kunt deze instellingen vinden in Mijn account > Geavanceerde setup > Single sign-on:

Als je een andere SSO voor je bedrijf gebruikt, kunnen we controleren of Easy LMS daar compatibel mee is.

Klaar om SSO te configureren? Laat het ons weten! We zijn hier om je te helpen. Het eerste wat we moeten weten is welke service en welk protocol je gebruikt, en we beginnen vanaf daar!