Om aan de GDPR (Algemene Verordening Gegevensbescherming) te voldoen, moet je deelnemersgegevens uit ons hulpmiddel kunnen verwijderen. Dit artikel legt uit hoe je dat kunt doen.

Kies in je dashboard Deelnemersgegevens in de Instellingen sectie:

Dit opent het Deelnemers beheren pagina, waar je een lijst vindt van alle deelnemers die je kunt filteren op naam en emailadres.

Deelnemers bewerken

Je kunt de namen en e-mailadressen van je deelnemers bewerken. De wijzigingen worden in het hele systeem doorgevoerd. Zoek je deelnemer op Gebruikersnaam of E-mail. Klik dan op het bewerken pictogram in het Acties kolom, breng de veranderingen aan, en bewaar:

Je kunt het emailadres niet veranderen in een adres dat al in gebruik is door een andere deelnemer.

Deelnemers verwijderen

Om een enkele deelnemer te verwijderen, klik je op het prullenbak-icoon in het Acties kolom:

Om meerdere deelnemers te verwijderen, gebruik je de selectievakjes om een selectie te maken, en klik dan op de Verwijder geselecteerde deelnemers knop:

Klaar!

Deelnemers verwijderen uit het Deelnemers beheren pagina is permanent en kan niet ongedaan gemaakt worden! Gegevens van deelnemers worden in het hele systeem gewist. Dit beperkt zich niet tot het verwijderen van namen en e-mail adressen. Het heeft ook gevolgen voor sessiegegevens en resultaten, en voor alle overzichten en statistieken.

We hebben een verwijder deelnemer API. Je moet minstens een Corporate Owl plan hebben. Kijk in onze API documentatie voor details.

Exporteren van deelnemersgegevens

Het is mogelijk om al de gebruikersnamen en e-mail adressen van je deelnemers naar een Excel bestand te exporteren. Kies Start export van deelnemers > Bekijk status.

Kiezen voor Bekijk status brengt je naar het Overzicht exporteren waar je je bestand kunt downloaden als het klaar is.