Leer hoe je een tijdslimiet kunt instellen, vragen kunt overslaan, feedback kunt toevoegen en vragen kunt randomiseren.

Hoe gebruik je het tabblad Gedrag

Je vindt het Gedrag tabblad onder de Creëer sectie van het Examen testformaat.

Er zijn daar veel instellingen die nuttig kunnen zijn bij het opstellen van je examen.

Laten we de mogelijkheden verkennen:

Type examen

In dit dropdown menu kun je kiezen tussen de volgende opties:

Deelnemer kan de antwoorden wijzigen: Dit betekent dat je deelnemers, voordat ze het examen indienen, heen en weer kunnen gaan en de antwoorden kunnen bewerken/wijzigen.
||Als je gebruik maakt van vrije tekstvragen, wordt deze instelling niet aangeraden, omdat de wijzigingen alleen worden toegepast als de deelnemer op de knop "Volgende vraag" klikt. Dus als de deelnemer de antwoorden van de laatste naar de eerste bewerkt, worden de wijzigingen niet opgeslagen.
Deelnemer kan antwoorden overslaan: Je deelnemers kunnen een vraag overslaan waarvan ze het antwoord niet weten als je deze instelling kiest.
Deelnemer kan de antwoorden niet wijzigen: Na het doorlopen van de volgende vraag kan de deelnemer niet meer teruggaan en het antwoord bewerken.
Deelnemer kan het juiste antwoord zien na het beantwoorden van een vraag: Dat kan handig zijn als je wilt dat de deelnemer leert van zijn of haar fouten tijdens het afleggen van het examen.
Deelnemer heeft meerdere pogingen per vraag: de zin zegt het allemaal 😁
Alle vragen worden op één pagina getoond: Ja, dat kan. Het is een experimentele versie, dus ik hoop dat het voor jou werkt!

Ga door naar de volgende vraag

Hier kun je bepalen of de deelnemer direct naar de volgende vraag gaat na het kiezen van een antwoord, of handmatig op klikken naast.

Tijdslimiet

Je kunt een tijdslimiet toevoegen voor het hele examen of voor de vragen:

Toon uitleg direct na het beantwoorden van een vraag

Hier kun je de uitleg laten zien, of feedback, die je hebt toegevoegd voor je vragen en antwoorden bij het maken van je examen:

Vraagopdracht

Je vragen kunnen worden gepresenteerd aan de testnemer in de volgorde waarin ze zijn gemaakt, of in willekeurige volgorde (hier kun je een vragenbank gebruiken en er een aantal vragen uit laten kiezen, zodat elke deelnemer een andere set vragen krijgt. Je kunt er meer over lezen hier.

Hier vul je het aantal vragen in dat je uit de vragenbank moet kiezen

Het is ook mogelijk om vragen van specifieke tags of categorieën in je examen te randomiseren. Daarvoor moet je eerst categorieën aanmaken en deze toewijzen aan je vragen. Vervolgens kun je de optie Categorisch selecteren: Selecteer per categorie en kies een aantal vragen uit elke categorie. Lees er hier meer over