Dit artikel beschrijft de basisstappen die je moet nemen om een test te maken.

Wanneer je inlogt op je account zie je vier secties genaamd Examens, Cursussen, Beoordelingen, en Quizzen. Dit zijn de secties van onze tool die je kunt gebruiken om leerstof te creëren in onze tool:

Als je niet zeker weet welke sectie je het beste kunt gebruiken voor je test, bekijk dan het artikel Wat zijn de beschikbare formaten voor het opzetten van een test?

Als je eenmaal het juiste formaat hebt gekozen, ben je klaar om je test of cursus te maken!

Een nieuwe test of cursus starten

Als je naar de sectie van je keuze gaat, zie je rechtsboven in het scherm een knop met de tekst + Nieuwe quiz / + Nieuwe cursus / + Nieuwe beoordeling of Maak, afhankelijk van je selectie, een nieuw examen aan:

Als je op de knop klikt, verschijnt er een tekstveld waar je een titel voor je test kunt invoeren. Maak je geen zorgen over het bedenken van de allerbeste titel voor je test op dit moment, je kunt de naam later wijzigen op 😎.

Klik op de + Nieuwe quiz / + Nieuwe cursus / + Nieuwe beoordeling of Maak weer een nieuwe examen knop aan om verder te gaan.

Vragen en antwoorden/dia's toevoegen aan je inhoud

Op het tabblad Vragen van je test kun je je vragen en antwoorden invoeren:

Als je een document met veel vragen klaar hebt staan, kun je deze importeren naar Examens en Quizzen om jezelf wat tijd en moeite te besparen 😅.

Voor beoordelingen moet je de mogelijke uitkomsten van je test instellen.

Voor examens kun je ook de feedback invoeren die aan het einde van de test wordt weergegeven.

In cursussen moet je in plaats van vragen, dia's toevoegen aan je cursusprogramma. Maar je kunt wel een Examen of een Assessment aan een Cursus toevoegen.

Het kiezen van de juiste instellingen

Er zijn veel instellingen beschikbaar voor je test, en sommige daarvan zijn afhankelijk van het specifieke formaat dat je kiest om te gebruiken.

We nemen hier snel een paar van de gebruikelijke instellingen door die je voor je test kunt aanpassen:

Instellen van de taal van je test (onder Instellingen voor Quizzen, Cursussen en Beoordelingen of Startpagina voor Examens)
Beperking van het aantal keren dat een deelnemer de test kan afleggen (onder Instellingen voor Quizzen, Cursussen en Beoordelingen of Toegang voor Examens)
Het kiezen van enkele mooie kleuren voor de interface (onder Styling)
Instellingen voor het delen van sociale media (onder )
Het instellen van een tijdslimiet (voor quizzen onder Instellingen, en Examens onder Toegang)
Het kiezen van de elementen voor de Resultaatpagina (voor Examens en Beoordelingen onder Resultaatpagina)

Het kiezen van de beste login-instellingen

Als je je deelnemers wilt kunnen identificeren en hun resultaten voor je test wilt kunnen bekijken, moet je hiervoor de juiste instellingen kiezen onder de Deelnemersgegevens.

Je kunt je deelnemers vragen om hun gegevens in te vullen: Naam, e-mailadres, leeftijd, geslacht, bedrijf, adres, functietitel... de mogelijkheden zijn eindeloos.

Deel je materiaal met je publiek

Als je je test hebt gemaakt, en je bent er blij mee, is het tijd om hem te delen met je participants✨.

Of je het nu wilt toevoegen aan je website, delen via Facebook, persoonlijke uitnodigingen wilt versturen of gewoon ergens de link naar de test wilt delen, je vindt de informatie hiervoor op de Publish tab van je test of cursus.

Probeer het zelf!

Dat was de basis van het opzetten van een test. Voel je vrij om rond te kijken en de mogelijkheden te verkennen.
Wil je meer weten over het maken van een specifiek soort test? Je kunt meer informatie vinden in de volgende artikelen:

Hoe een online examen af te leggen
Hoe maak je een online cursus aan
Hoe creëer je een online beoordeling
Hoe maak je een online quiz

Het is ook mogelijk om een oproep in te plannen voor een live demonstratie van het gebruik van onze tool :[een demo inplannen](https://www.easy-lms.com/demo/item10114)