Dit artikel is ook beschikbaar in:
Dit artikel is vertaald met behulp van machinevertaling. Hierin zijn mogelijk foutieve of vreemde vertalingen aanwezig. Vooralsnog denken we dat het waardevol is om dit hulpartikel in jouw moedertaal te kunnen lezen. Laat ons onderaan het artikel weten of het artikel nuttig was en of je nog andere feedback voor ons hebt.

In dit artikel bekijken we hoe je je video's die je toevoegt van YouTube, Wistia, Vimeo, en Brightcove privé en veilig kunt maken.

Je kunt video's toevoegen aan je Cursussen en Examens van YouTube, Wistia, Vimeo, en Brightcove. Bekijk de volgende artikelen als je meer wilt weten over hoe je video's aan je Cursus of Examen

Bij Easy LMS hebben we geen native video. Je vraagt je misschien af waarom we deze dienst niet aanbieden. We geloven dat er al veel geweldige video platforms beschikbaar zijn voor je gebruik (en het helpt onze prijzen betaalbaar te houden)

Niettemin hebben alle beschikbare videoplatforms verschillende mogelijkheden om je video's privé en veilig te houden. We zullen de privacy instellingen van elke site toelichten en je de beste optie aanraden om met Easy LMS te gebruiken.

YouTube

Je video's kunnen openbaar, privé, of onbeschreven zijn

Openbare status: Video's kunnen gezien en gedeeld worden met iedereen die YouTube gebruikt.
Privé status: Video's kunnen alleen door jou en een selecte groep deelnemers gezien worden. Daardoor verschijnen ze niet in de zoekresultaten van YouTube en verschijnen ze niet aan de mensen die je kanaalpagina bezoeken.
Om iemand toegang te geven tot de video, moet je zijn of haar e-mailadres aan je YouTube account toevoegen. Het is ook belangrijk op te merken dat je deelnemers ook hun account moeten hebben
Niet-genoteerde status: Video's kunnen door iedereen met een link bekeken en gedeeld worden. Ze verschijnen niet in de zoekresultaten van YouTube, tenzij iemand je video's op de lijst toevoegt aan een openbare afspeellijst. Je video's verschijnen niet aan iedereen die je kanaalpagina bezoekt; maar iedereen met de link kan ze opnieuw delen
Beste optie:

Als je YouTube met Easy LMS gebruikt, raden we je aan de instelling Unlisted te gebruiken. Leer hoe je de privacy instellingen van YouTube kunt veranderen hier

Zodra je deelnemers de video openen vanaf een Examen of Cursus, kunnen ze de link mogelijk met anderen delen. Als je deze mogelijkheid moet voorkomen, raden we je aan in plaats daarvan Wistia, Vimeo, of Brightcove te gebruiken

Wistia

Video's op Wistia kunnen zowel vergrendeld als ontgrendeld worden

Ontgrendeld: Iedereen met de link kan de video bekijken. Als je de optie video delen verwijdert, kunnen deelnemers de video bekijken als de video speelt vanaf een Examen of Cursus maar kunnen nergens de directe link bekijken. Omdat ze de link niet kunnen zien, kunnen ze de video ook niet met iemand anders delen. Daarom is de ontgrendelde instelling volledig privé, vooral als ze gekoppeld wordt aan onze invite-only functie
Vergrendeld: Vergrendelde video's werken niet met Easy LMS omdat het delen van links alleen mogelijk is als een video ontgrendeld is. Je deelnemers kunnen een vergrendelde video alleen bekijken via een aparte uitnodigingsmail van Wistia.
Beste optie

We raden je aan om de optie Ontgrendeld delen van links te gebruiken bij het toevoegen van video's van Wistia. Iedereen die uitgenodigd is op je Cursus of Examen kan de video meteen bekijken, maar hij kan hem niet met iemand anders delen. Leer hoe je de privacy instellingen van Wistia kunt veranderen hier

Vimeo

Vimeo heeft nogal wat privacy instellingen. De twee die met Easy LMS werken zijn Password en Hide from Vimeo

Wachtwoord: Je deelnemers moeten een wachtwoord invoeren voor ze een video kunnen bekijken die toegevoegd is aan een Examen of Cursus. Je kunt met wachtwoord beveiligde video's delen met niet-Vimeo leden.
Verberg van Vimeo Deelnemers kunnen de video van je Cursus of Examen bekijken, maar de video verschijnt niet in kanalen en groepen op vimeo.com

Je kunt de knop "Share" verbergen voor alle privévideo's, met inbegrip van alle hierboven genoemde privacy instellingen
Beste optie:

Hoewel alle privacy-opties op Vimeo vrij goed zijn in het voorkomen dat de video gedeeld wordt, geeft de instelling "Hide this video from vimeo.com" je het maximale beveiligingsniveau zonder de toegang te onderbreken van de Cursus of Examen. Leer hoe je de Vimeo privacy instellingen kunt veranderen hier

Brightcove

Hier valt niet zo veel te zeggen, want video's die gedeeld worden via Brightcove zijn standaard privé! De optie video delen is niet beschikbaar tenzij je handmatig de instellingen dit toestaat, en video's in je portaal zijn niet openbaar toegankelijk.
Was dit artikel nuttig?
Annuleer
Dankuwel!