In dit artikel bespreken we hoe je je video's van YouTube, Wistia, Vimeo en Brightcove privé en veilig kunt maken.

Je kunt video's toevoegen aan je cursussen en examens van YouTube, Wistia, Vimeo en Brightcove. Bekijk de volgende artikelen als je meer wilt weten over het toevoegen van video's aan je Cursus of Examen.

Bij Easy LMS hebben we geen native video. Je vraagt je misschien af waarom we deze dienst niet aanbieden. We geloven dat er al veel geweldige video-platforms beschikbaar zijn voor jouw gebruik (en het helpt om onze prijzen betaalbaar te houden).

Toch hebben alle beschikbare videoplatforms verschillende mogelijkheden om je video's privé en veilig te houden. We zullen de privacy-instellingen van elke site uitleggen en de beste optie voor gebruik met Easy LMS aanbevelen.

YouTube

Je video's kunnen openbaar, privé of niet-beursgenoteerd zijn.

Publieke status: Video's kunnen worden bekeken en gedeeld met iedereen die YouTube gebruikt.
Privéstatus: Video's kunnen alleen door jou en een selecte groep deelnemers worden bekeken. Als gevolg daarvan zullen ze niet verschijnen in de zoekresultaten van YouTube en zullen ze niet verschijnen aan de mensen die je kanaalpagina bezoeken.
Om iemand toegang te geven tot de video, moet je zijn of haar e-mailadres toevoegen aan je YouTube-account. Het is ook belangrijk om te weten dat je deelnemers ook hun account moeten hebben.
Niet-beursgenoteerde status: Video's kunnen door iedereen met een link worden bekeken en gedeeld. Ze zullen niet verschijnen in de zoekresultaten van YouTube, tenzij iemand je niet-beursgenoteerde video toevoegt aan een openbare afspeellijst. Je video's zullen niet verschijnen voor iedereen die je kanaalpagina bezoekt, maar iedereen met de link kan ze opnieuw delen.

Beste optie:

Als je YouTube gebruikt met Easy LMS, raden we je aan om de instelling Unlisted te gebruiken. Leer hoe je de privacy-instellingen van YouTube kunt wijzigen hier.

Als je deelnemers eenmaal toegang hebben tot de video van een Examen of Cursus, kunnen ze de link mogelijk delen met andere mensen. Als je deze mogelijkheid moet voorkomen, raden we je aan om in plaats daarvan Wistia, Vimeo of Brightcove te gebruiken.

Wistia

Video's op Wistia kunnen worden vergrendeld of ontgrendeld.

Ontgrendeld: Iedereen met de link kan de video bekijken. Als je verwijder de share video optie, kunnen deelnemers de video bekijken als de video van een Examen of Cursus wordt afgespeeld, maar hebben ze nergens toegang tot de directe link. Omdat ze de link niet kunnen zien, kunnen ze de video met niemand anders delen. Daarom is de ontgrendelde instelling volledig privé, vooral als deze gekoppeld is aan onze 'invite-only'-functie.
Vergrendeld: Vergrendelde video's werken niet met Easy LMS omdat het delen van links alleen mogelijk is als een video is ontgrendeld. Je deelnemers konden alleen toegang krijgen tot een vergrendelde video vanuit een aparte uitnodigingsmail van Wistia.

Beste optie:

We raden je aan om de Unlocked link sharing optie te gebruiken bij het toevoegen van video's van Wistia. Iedereen die is uitgenodigd voor je cursus of examen kan de video direct bekijken, maar kan deze niet met iemand anders delen. Leer hoe je de privacyinstellingen van Wistia kunt wijzigen hier.

Vimeo

Vimeo heeft nogal wat privacy-instellingen. De drie die met Easy LMS zullen werken zijn alleen mensen met een wachtwoord, alleen mensen met een privé-link, en verbergen deze video van vimeo.com.

Alleen mensen met een wachtwoord: Je deelnemers moeten een wachtwoord invoeren voordat ze een video kunnen bekijken die is toegevoegd aan een Examen of Cursus. Je kunt video's die met een wachtwoord zijn beveiligd, delen met niet-Vimeo-leden.
Alleen mensen met de privélink: Deelnemers kunnen de video die je hebt toegevoegd aan je Cursus of Examen of via de privélink vrijelijk bekijken.
Verberg deze video van vimeo.com. Deelnemers kunnen de video van je Cursus of Examen bekijken, maar de video zal niet verschijnen in kanalen en groepen op vimeo.com.

Je kunt de knop "Delen" verbergen voor alle privévideo's, die alle bovenstaande privacyinstellingen bevat.

Beste optie:

Hoewel alle privacy opties op Vimeo vrij goed zijn om te voorkomen dat de video wordt gedeeld, zal de "Verberg deze video van vimeo.com" instelling je het maximale beveiligingsniveau geven zonder de toegang tot de Cursus of het Examen te onderbreken. Leer hoe je de privacyinstellingen van Vimeo kunt wijzigen hier.

Brightcove

Er is hier niet zo veel te zeggen, want video's die gedeeld worden vanuit Brightcove zijn standaard privé! De optie voor het delen van video's is niet beschikbaar, tenzij je deze handmatig configureer de instellingen om het toe te staan, en video's in je portal zijn niet publiekelijk toegankelijk.