Dit artikel is ook beschikbaar in:
In dit artikel bespreken we hoe u uw video's van YouTube, Wistia, Vimeo en Brightcove privé en veilig kunt maken.

Dit artikel is automatisch vertaald met automatische vertaling (DeepL of Google Translate). Als je feedback hebt, stellen we dat op prijs!

U kunt video's toevoegen aan uw cursussen en examens van YouTube, Wistia, Vimeo en Brightcove. Bekijk de volgende artikelen als u meer wilt weten over het toevoegen van video's aan uw Cursus of Examen.

Bij Easy LMS hebben we geen native video. U vraagt zich misschien af waarom we deze service niet aanbieden. We geloven dat er al veel geweldige video-platforms beschikbaar zijn voor uw gebruik (en het helpt om onze prijzen betaalbaar te houden).

Desalniettemin hebben alle beschikbare video-platforms verschillende opties om uw video's privé en veilig te houden. We zullen de privacy-instellingen van elke site uitleggen en de beste optie voor gebruik met Easy LMS aanbevelen.

YouTube

Uw video's kunnen openbaar, privé of niet-beursgenoteerd zijn.

Publieke status: Video's kunnen worden gezien en gedeeld met iedereen die YouTube gebruikt.

Private status: Video's kunnen alleen door u en een selecte groep deelnemers worden bekeken. Als gevolg daarvan zullen ze niet verschijnen in de zoekresultaten van YouTube en zullen ze niet verschijnen aan de mensen die uw kanaalpagina bezoeken.

Om iemand toegang te geven tot de video, moet u zijn of haar e-mailadres toevoegen aan uw YouTube-account. Het is ook belangrijk om te weten dat uw deelnemers ook hun account moeten hebben.

Vrije status: Video's kunnen door iedereen met een link worden gezien en gedeeld. Ze zullen niet verschijnen in de zoekresultaten van YouTube, tenzij iemand uw niet-beursgenoteerde video toevoegt aan een openbare afspeellijst. Uw video's zullen niet verschijnen voor iedereen die uw kanaalpagina bezoekt, maar iedereen met de link kan ze opnieuw delen.

Beste optie:

Als u YouTube gebruikt met Easy LMS, adviseren wij u de instelling Unlisted te gebruiken. Leer hoe u de privacy-instellingen van YouTube kunt wijzigen hier.

Als je deelnemers eenmaal toegang hebben tot de video van een Examen of Cursus, kunnen ze de link mogelijk delen met andere mensen. Als u deze mogelijkheid wilt voorkomen, raden we u aan om Wistia, Vimeo of Brightcove te gebruiken.

Wistia

Video's op Wistia kunnen worden vergrendeld of ontgrendeld.

Opgesloten: Iedereen met de link kan de video bekijken. Als je verwijder de optie voor het delen van video's, kunnen deelnemers de video bekijken als de video van een Examen of Cursus wordt afgespeeld, maar hebben ze nergens toegang tot de directe link. Omdat ze de link niet kunnen zien, kunnen ze de video niet met iemand anders delen. Daarom is de ontgrendelde instelling volledig privé, vooral als deze gekoppeld is aan onze functie voor alleen uitnodigingen.
Vergrendeld: Vergrendelde video's werken niet met Easy LMS omdat het delen van links alleen mogelijk is wanneer een video wordt ontgrendeld. Uw deelnemers konden alleen toegang krijgen tot een vergrendelde video vanuit een aparte uitnodigingsmail die vanuit Wistia werd verstuurd.

Beste optie:

We raden u aan om de Unlocked link sharing optie te gebruiken wanneer u video's van Wistia toevoegt. Iedereen die is uitgenodigd voor je cursus of examen kan de video onmiddellijk bekijken, maar kan deze niet met iemand anders delen. Leer hoe je de privacyinstellingen van Wistia kunt wijzigen hier.

Vimeo

Vimeo heeft nogal wat privacy-instellingen. De drie die zullen werken met Easy LMS omvatten Alleen mensen met een wachtwoord, alleen mensen met een prive-link, en verbergen deze video van vimeo.com.

Alleen mensen met een wachtwoord: Uw deelnemers moeten een wachtwoord invoeren voordat ze een video kunnen bekijken die is toegevoegd aan een Examen of Cursus. U kunt video's die met een wachtwoord zijn beveiligd, delen met niet-Vimeo-leden.
Alleen mensen met de privélink: Deelnemers kunnen de video die u aan uw Cursus of Examen heeft toegevoegd vrijelijk bekijken of via de privélink.
Verberg deze video van *vimeo.com:** Deelnemers kunnen de video van uw Cursus of Examen bekijken, maar de video zal niet verschijnen in kanalen en groepen op vimeo.com.

U kunt de knop "Delen" verbergen voor alle privévideo's, die alle bovenstaande privacyinstellingen bevat.
Was dit artikel behulpzaam ?
annuleren
Dank je wel !