Het is mogelijk om een certificaat op te stellen voor een bepaald scorebereik van het examen. Hier is hoe je dat kunt instellen...

Er zijn twee opties voor certificaten voor je examen: template-based of custom design. Voor beide opties, kun je je eigen achtergrond uploaden (gemaakt met een beeldbewerkingstool).

Laten we eens kijken naar de stappen die je moet nemen om een certificaat aan te maken.

Activeer het certificaat op het tabblad Grading

Je examencertificaat wordt alleen gegenereerd als je deze optie voor ten minste één categorie activeert op het tabblad Beoordeling van je examen. Klik op de categorie waarvan je het certificaat wilt uitgeven en vink dan ✅ aan om het certificaat te genereren:

Daar kun je ook een tekst (en zelfs links) toevoegen die aan het eind verschijnt voor de persoon die slaagt voor je examen:

Maak je certificaat achtergrond aan

Je kunt je eigen certificaat achtergrond aan het certificaat toevoegen. Daarvoor moet je het eerst aanmaken. Dat moet gebeuren met een beeldbewerkingsprogramma (niet direct in Easy LMS) zoals MS Paint, Photoshop, Corel Draw of Canva.com.

Het maken van een achtergrond voor je certificaat met Canva.com

Canva.com is een gratis online grafisch ontwerpprogramma dat je kunt gebruiken om je certificaatachtergrond te maken. Je kunt klik hier om enkele kant-en-klare certificaatachtergronden te vinden sjablonen.

Videotutorial

Stap voor stap

2. Selecteer een sjabloon

Kies een sjabloon uit de lijst en klik om deze te bewerken (het kan zijn dat je eerst een gratis account moet aanmaken). Je kunt je eigen logo en handtekening uploaden (check deze tutorial om te leren hoe je je handtekening kunt digitaliseren).

3. Verwijder alle veranderlijke informatie

Omdat het certificaat automatisch wordt gegenereerd vanuit Easy LMS voor elke deelnemer die slaagt voor het examen, moet je alle informatie die specifiek is voor een persoon, zoals de naam, verwijderen.

4. Download de achtergrond van het certificaat

Als je tevreden bent met je certificaat, kun je het downloaden als een PNG of JPEG bestand. Klaar! Je hebt een aangepaste achtergrond voor je certificaat.

Het instellen van het certificaat in Easy LMS

Terug naar je Easy LMS dashboard. Ga nu naar de Certificate tab in je examen. Je kunt ervoor kiezen om een template-gebaseerd certificaat te genereren of een aangepast ontwerp een met de certificaat editor.

Wat is het verschil tussen een op sjablonen gebaseerd en een op maat gemaakt ontwerpcertificaat?

Bij een op sjablonen gebaseerde layout staan de veranderlijke elementen in het certificaat vast, dus je moet kiezen tussen een van de beschikbare lay-outs. Met de aangepaste certificaat editor kun je je eigen layout maken, zodat de wijzigbare deelnemersinformatie verschijnt waar je dat wilt.

De certificaat editor (custom design) is alleen beschikbaar voor Corporate Owl plannen of hoger.

1. Een certificaat aanmaken op basis van sjablonen

Klik op Certificatie > Template gebaseerd ontwerp en je ziet de volgende opties:

Je kunt alleen het eerste selectievakje aanvinken, of beide, als je wilt dat het certificaat naar de e-mail van de deelnemer wordt gestuurd. Hier kun je ook een achtergrond voor je certificaat selecteren (de afbeelding aan de achterkant) en een lay-out (waar de tekst naartoe gaat).

||Om het certificaat te genereren met deelnemersinformatie, vergeet niet om het te vragen op de login pagina van je examen!

Selecteer een achtergrond voor je certificaat

Klik op Selecteer een achtergrond. Hier kun je een van de beschikbare opties op b̶o̶r̶i̶n̶g̶ selecteren of je eigen certificaatachtergrond uploaden (zoals we die net in Canva hebben gemaakt). Laten we gaan met de tweede optie:

Selecteer een lay-out tussen de beschikbare opties

Klik op Selecteer een lay-out om het venster met opties te openen:

Selecteer een van de bovenstaande opties, dit sjabloon gaat over je achtergrond (eerder toegevoegd).

Je kunt ook een lettertype en een kleur selecteren voor de tekst in de te wijzigen tekst.

Daarna (vergeet niet te klikken op . Sla op nadat je klaar bent met het kiezen van de achtergrond en de lay-out) kun je een preview van je certificaat downloaden om te zien of het er zo uit ziet als je wilt!

2. Een ontwerpcertificaat op maat maken

Met een Corporate Owl plan of hierboven, kun je de certificaat editor gebruiken om een aangepaste design lay-out voor je certificaat te maken.

Klik op het tabblad Cerfificate > Custom design. Er zijn twee vakjes: certificaat genereren en certificaat naar de deelnemer mailen (optioneel):

Laten we eens kijken naar de vele opties die je hebt om je certificaat aan te passen. Ga naar volledig scherm voor een beter beeld:

Upload een achtergrond

Het eerste wat je moet doen is je eigen achtergrondfoto uploaden. Je kunt kiezen tussen de opties: A4 portret, A4 liggend, brief portret en brief liggend:

Je kunt een JPEG of PNG bestand uploaden. In je achtergrondafbeelding kun je tekst toevoegen over je bedrijf, cursus, examen en andere relevante gegevens, aangezien deze tekst hetzelfde zal zijn voor iedereen die je certificaat krijgt (zoals hierboven uitgelegd).

Tekstvelden toevoegen

Klik op de + Add button (rechterbovenhoek) om tekstvelden aan je certificaat toe te voegen (die zullen worden aangepast aan de persoon die je examen aflegt).

De informatie die je vraagt op de login pagina (in Deelnemersgegevens) van naam, e-mail adres tot extra vragen zoals bedrijfsnaam, geboortedatum, werknemers-ID, etc, zal in het +Add menu verschijnen, zodat je deze aan je certificaat kunt toevoegen.

Typografie

Als je op een van de tekstvelden die je hebt toegevoegd klikt, zie je de optie om het lettertype, de lettergrootte, de uitlijning van de tekst te wijzigen, de tekst te veranderen in vet, cursief en hoofdletters:

Klaar? Sluit de volledige schermweergave en klik op . Sla op aan de onderkant van de pagina. Nu kun je een PDF preview van je certificaat downloaden:

Het certificaat e-mail

We kunnen nu de e-mail bewerken (als je de optie hebt aangevinkt om het certificaat naar de e-mail van de deelnemer te sturen aan het einde van het examen). Je kunt hier je naam, e-mailadres en wat informatie toevoegen zoals de naam van de deelnemer, een link naar de test, een felicitatiebericht, of alles wat je denkt dat er leuk uitziet:

Vergeet niet te klikken op . Sla op en je bent klaar!