Een stap-voor-stap handleiding!

Het maken van een online cursus

Het eerste wat je moet doen is een account aanmaken. Heb je er nog geen? Lees dit artikel.

Selecteer nu de optie Course in je dashboard.

Als je niet zeker weet welk formaat voor jou de beste optie is, kijk dan naar dit artikel.

1. Geef je Cursus een naam

Nu je een account hebt, kunnen we doorgaan met het aanmaken van je eerste Cursus. Dit gebeurt in een paar eenvoudige stappen:

Ga naar de Cursussen tab op je dashboard.
Klik op de + Nieuwe cursus knop
Voer de titel van je cursus in en klik op + Nieuwe cursus (maak je geen zorgen, je kunt de naam later nog veranderen)
Optioneel: Voer de introductietekst voor je Cursus in
Optioneel: Upload je eigen achtergrondafbeelding

2. Begin met het maken van je dia's

Het belangrijkste onderdeel van je online cursus is de Dia's. In dit gedeelte leer je hoe je ze kunt bouwen.

Ga naar de Slides tab van je nieuw aangemaakte Cursus. De pagina ziet er zo uit:

De First slide, Introduction, en de Course end page zijn standaard pagina's in elke Course. Je kunt je andere dia's tussen deze pagina's plaatsen. Klik op de Add slide knop, en je kunt verschillende soorten dia's toevoegen:

Inhoud: deze dia's kunnen tekst, afbeeldingen, media, citaten, bestandsdownloads en iframe-elementen bevatten.
Beoordeling: je kunt klikken om een Beoordeling toe te voegen die eerder is gemaakt in het onderdeel Beoordeling van onze tool.
Examen: je kunt klikken om een eerder gemaakte Examen toe te voegen in de Examen sectie van onze tool.
Oefenvraag: dit zijn losse vragen die tussen de inhoudelijke dia's door kunnen worden toegevoegd om je deelnemers gefocust te houden. De oefenvragen zijn niet gequoteerd, ze zijn gewoon, nou ja ... om te oefenen. Als je gequoteerde vragen wilt toevoegen, voeg dan in plaats daarvan een Examen toe.
Bestandsaanvraag: dit type dia maakt het voor je deelnemers verplicht om een bestand in te dienen bij . voordat je doorgaat naar de volgende dia. Leer hoe je een file request slide kunt toevoegen hier.

Na het maken van een dia komen er andere opties voor je beschikbaar. Als je bijvoorbeeld een oefenvraag toevoegt, kun je kiezen uit verschillende vraagtypes. Voor inhoudelijke dia's heb je de mogelijkheid om verschillende elementen toe te voegen.

3. Voeg een content slide toe aan je Cursus

De meeste cursussen beginnen met een content slide. Content slides kunnen de volgende elementen bevatten:

Tekst
Afbeeldingen
Video of audio (video, audio of Prezi-presentatie)
Citaten
Downloads van bestanden
Iframe-elementen

Om een inhoudsdia toe te voegen, ga naar Dia's > Dia toevoegen > Inhoud. Voer een titel in voor de dia, en klik op Opslaan. Hier kun je ook een timer toevoegen. (een minimum aan tijd die iemand op de glijbaan moet doorbrengen) naar je glijbaan.

Nu zie je de Add element knop:

Klik op Voeg element toe om het type element te kiezen dat je wilt toevoegen aan je Cursus:

Tekst alleen kan al een beetje saai worden. Je kunt dus ook Afbeeldingen, Video of audio bestanden toevoegen om het interessanter te maken. Als je veel tekst hebt, kan het soms de inhoud verbeteren om bepaalde delen te benadrukken, dus hebben we het Quote element gebouwd.

Met de File download optie kun je bestanden toevoegen die je deelnemers kunnen downloaden tijdens het volgen van de cursus. Met de Embed-optie kun je een iframe-element toevoegen.

Al deze opties stellen je in staat om snel het beste lesmateriaal voor je deelnemers te creëren en aan te bieden!

4. Voeg een examen of beoordeling toe aan je cursus

De meeste cursussen hebben één of meerdere examens (of zelfs beoordelingen). Een typische cursus heeft een aantal inhoudelijke dia's, en een Examen aan het eind.

Je kunt Examens of Beoordelingen, gemaakt in de andere secties van onze tool, toevoegen aan je Cursus. Deze workflow is nuttig omdat je je examens of evaluaties in meerdere cursussen kunt gebruiken. Het opzetten van examens kan nauwkeurige regels vereisen met betrekking tot puntentoewijzingen, uitleg, passeerniveaus, vraagbanken, etc.

Je kunt deze optie vinden via Dia's > Add slide > Exam of Assessment:

Een examen toevoegen

Klik op de optie Examen om een examen toe te voegen aan een cursus. Nu kun je een Examen selecteren uit de eerder gemaakte keuzelijst en klikken op Opslaan:

Je zult hier ook verschillende andere opties zien:

Toon de intropagina voordat je begint: je kunt ervoor kiezen om de intropagina van het examen te tonen door het selectievakje aan te vinken. Als je besluit dit niet te doen, dan begint het tentamen meteen met de eerste vraag. Als je een getimed tentamen hebt, raden we je aan de intropagina te laten zien, zodat een gebruiker weet dat hij daadwerkelijk aan het tentamen begint.
Toon de resultatenpagina: je kunt ervoor kiezen om de resultatenpagina aan het einde van het tentamen te tonen, of een gebruiker direct naar de volgende dia in de cursus te sturen.
Navigatiegedrag: lees daar hier meer over.
Minimale score om te slagen (%): stel een slagingspercentage in dat een gebruiker moet behalen voordat hij doorgaat naar de volgende dia van de cursus. Meer info hier.
Maximum aantal pogingen om het examen te halen: als een gebruiker in een maximum aantal pogingen niet boven de slaagkans uitkomt, wordt hij doorgestuurd naar de eindpagina van de Cursus (de gefaalde variant).

Een beoordeling toevoegen

Je kunt ook een Assessment toevoegen door een Assessment te selecteren uit de drop-down lijst:

Je kunt zelf bepalen of je de intropagina en de resultatenpagina van de Assessment wilt laten zien, en je navigatie-instelling kiezen. Voor meer algemene informatie over Beoordelingen, lees hier.

5. Het publiceren van je Cursus

En nu, voor de laatste stap, het delen van je Cursus met je gebruikers!

Er zijn vier manieren waarop je mensen toegang kunt geven tot je Cursus:

Je kunt de link delen die je kunt vinden op het Publish tabblad. Vergeet niet te vragen naar de gegevens van de deelnemers, zodat je je deelnemers kunt identificeren!
Je kunt de Cursus op je website insluiten met behulp van de insluitingscode die je kunt vinden op het tabblad Publish (op dezelfde manier waarop je een YouTube-video in je site zou integreren).
Je kunt een vooraf gedefinieerde groep deelnemers toevoegen zodat ze een e-mail ontvangen met een link en wachtwoord om de Cursus te volgen.
Je geeft toegang tot je Cursus via de portal Academy.

De eerste 2 opties vind je op de Publish tab:

Je kunt de invite-only-functie vinden in het tabblad Deelnemersgegevens en deelnemers toevoegen in het tabblad Deelnemers.

Er is een limiet aan het aantal uitnodigingen dat je per dag kunt versturen, en je tarieflimiet is afhankelijk van je abonnementstype.

Deel nu je gloednieuwe Cursus met je gebruikers op een manier die het beste bij je past!