Wil je een online Examen maken? Dan ben je hier op de juiste plaats! Volg gewoon de onderstaande stappen, en je hebt in een mum van tijd een nieuwe Examen !

Een online Examen maken

Het eerste wat je moet doen is een account aanmaken. Heb je er nog geen? Lees dan dit artikel.](https://help.easy-lms.com/en-us/article/how-can-i-create-an-account-tmrdn8/)

Als je dat gedaan hebt, zie je op je dashboard een aantal opties. Voor alle accounts kun je Cursuss, plus drie soorten toetsen -. Quizzen, Examens, en Assessments. Als je niet zeker weet welk formaat de beste optie is, kijk dan eens naar dit artikel.

Oké! Nu weet je zeker dat het maken van een Examen de beste optie voor je is. Dus hier is hoe je het kunt doen!

We verdeelden het proces van het maken van een Examen in drie fasen -. Maak, Deel & Resultaten:

Je kunt deze video bekijken om meer te weten te komen over hoe je een online Examen maakt:

.

Of je kunt verder lezen om alle stappen te zien:

1. Maak

Een online test maken is heel eenvoudig. Ga naar de Examens tabblad op je dashboard, en klik op Maak nieuw examen:

Er opent een pop-up venster waarin je de titel van je nieuwe Examen kunt invoeren. Zet er een naam bij (maak je er niet te veel zorgen over, verander hem later) en klik op Aan de slag:

Vragen

Nu kun je vragen aan je examen gaan toevoegen. Klik gewoon op Maak nieuwe vraag en een pop-up venster opent zodat je een vraagsoort kunt kiezen, om mee te beginnen:

Kun je niet beslissen? De veiligste optie is Meerkeuze. Maak je geen zorgen, als je dat toch wilt, kun je het vraagtype naderhand veranderen. Je kunt ook meer dan één type vraag in een Examen hebben. 😃

Voor een meerkeuze vraag voeg je een afbeelding toe, waarbij je tot 10 mogelijke antwoorden opneemt, meer dan één antwoord als juist markeert, en feedback toevoegt (als je dat wilt):

Klaar met het schrijven van de antwoordmogelijkheden? Nu kun je kiezen om de antwoorden in de huidige volgorde te tonen, of ze te husselen:

Klik op Bewaar & voeg nieuwe vraag toe.

Heb je een lange lijst met vragen en wil je ze niet één voor één invoeren? Geen probleem. Je kunt je vragen in bulk importeren met een Excel bestand!

Startpagina

Hier kun je de titel van je Examen bewerken, een introductietekst toevoegen, je Examen aan een categorie toewijzen, de taal van je test kiezen, de tekst kiezen die op de startknop komt te staan, en een afbeelding toevoegen:

Klaar? Klik dan gewoon op Opslaan.

Gedrag

Laten we nu naar de Gedrag tabblad. Hier kun je ervoor zorgen dat je test zich precies zo gedraagt als je wilt. 😅

De instellingen omvatten dus veel opties waaruit je kunt kiezen. Je kunt het mogelijk maken dat je deelnemers antwoorden wijzigen of niet, automatisch doorgaan naar de volgende vraag of niet, een tijdslimiet toevoegen voor de hele test of per vraag, uitleg (feedback) tonen nadat de deelnemer de vraag beantwoord heeft, en de vragen willekeurig laten verlopen.

Beoordeling

Hier maken we slaag/zak categorieën voor je test. Je kunt zoveel categorieën maken als je wilt, maar een eenvoudige oplossing is om er twee te houden, een voor Geslaagd en een voor Fail. Je kunt de instellingen voor je Geslaagd categorie aanpassen door op het potlood-icoon naast het percentage te klikken:

Een pop-up venster wordt geopend:

Je kunt er zelfs voor kiezen een certificaat uit te reiken als een deelnemer slaagt voor je Examen, lees daarover hieronder meer!

Certificering

Je kunt de deelnemers een automatisch gegenereerd certificaat sturen als ze slagen voor je Examen, door te kiezen uit een van de sjablonen die we beschikbaar hebben.

Het is ook mogelijk een certificaat naar eigen ontwerp te maken met onze certificaat editor. Je moet een Corporate Owl of hoger zijn om deze leuke functie te kunnen gebruiken. Supermooi, hé? 😎

Styling

De volgende stap is de Styling tabblad. Je kunt veranderingen aanbrengen aan je test om hem bij je merk of persoonlijke stijl te laten passen, en je kunt zelfs je eigen logo toevoegen:

Stel dat je niet tevreden bent met de standaard lay-out en styling mogelijkheden. In dat geval is het nog steeds mogelijk om de CSS te bewerken en wat aangepaste veranderingen aan te brengen om je Examen er nog indrukwekkender uit te laten zien (deze functie is beschikbaar voor onze Corporate Owls en hoger 😉).

Om je een voorbeeld te geven is dit de link naar een Examen die net gestyled werd met de beschikbare instellingen op het dashboard:
https://www.onlineexambuilder.com/nl/ocean-sailor/exam-70792

En dit is hetzelfde Examen, maar nu met aangepaste CSS styling:
https://www.onlineexambuilder.com/nl/ocean-sailor-css/exam-93757

Resultaatpagina

De volgende stap is het aanpassen van je Resultaatpagina. Om de instellingen van de resultatenpagina te veranderen, moet je een Business Owl plan of hoger hebben.

Als je klikt op Kies een lay-out, zijn er drie mogelijkheden om uit te kiezen:

Feedback: door deze optie te kiezen kun je vragen, antwoorden, verklaringen voor elk, en scores tonen.
Basis: dit is een standaard resultatenpagina waar geen extra info gegeven wordt. Je kunt deze optie kiezen om je deelnemers te bedanken voor het maken van de test, en als je nog niet wilt dat ze de resultaten te zien krijgen.
Leaderboard: Met deze optie kunnen je deelnemers zien hoe ze zich meten met hun collega's. Afhankelijk van hun score en hoe lang ze over het examen deden, kunnen ze een hogere of lagere positie innemen.

Kies gewoon de optie waar je je het prettigst bij voelt:

We zijn klaar met maken (maar je kunt later altijd teruggaan en je Examen bewerken 😃). Voor nu klik je op de titel van je Examen om terug te gaan naar het dashboard.

2. Delen

Toegang

Klik op Toegang om de instellingen te bewerken en te bepalen wie toegang heeft tot je examen. Je hebt twee opties:

Als je kiest voor Iedereen met de link, kan iedereen die de link heeft toegang krijgen tot deze Examen 😉.

Stel dat je selecteert Een vooraf gedefinieerde groep deelnemers. Je kunt deelnemers toevoegen (een voor een of via import) en het systeem hen automatisch een e-mail laten sturen met een unieke link en wachtwoord om je examen te maken. Je kunt daar meer over lezen hier.

Je kunt ook de beschikbaarheid van je Examen beperken tot een bepaald tijdsbestek.

Deelnemersgegevens

Op naar het volgende tabblad, Deelnemer gegevens. Hier kun je de instellingen voor je inlogpagina bewerken. Je kunt het deelnemers verplicht of facultatief maken om in te loggen, hen een paar of een heleboel vragen stellen, en zelfs eigen vragen maken:

Als je naar beneden scrollt, zie je de optie om je eigen vragen te maken:

Heb je dat gedaan? Geweldig! Vergeet niet om op op te slaan. 😃

Voorwaarden en condities

Ga verder met de Voorwaarden & bepalingen pagina:

Hier kun je dingen toevoegen waarvan je wilt dat je deelnemer ermee instemt of accepteert voordat hij je test afneemt. Dat kan o.a. zijn voorwaarden en condities of enkele aankruisvakjes, zoals "Ik ga akkoord met het ontvangen van e-mails van dit bedrijf" enzovoort.

Sociaal

Op de Sociaal pagina kun je de instellingen voor het delen van sociale media voor je deelnemers aanpassen:

Publiceren

De volgende stap is het Publiceren tabblad. Onder de Delen sub-tabblad vind je de URL om je test te delen met Iedereen met de link (bekijk de instructies voor de Toegang tabblad hierboven). Je kunt deze URL kopiëren en plakken in een e-mail, bericht op sociale media, WhatsApp bericht, enz.

Je kunt ook op de knoppen onder de URL klikken om hem direct op sociale media te delen, en het selectievakje aanvinken (of niet) om toe te staan dat je test door Google gevonden wordt:

In de Embed sub-tab vind je de code om je Examen in je website in te sluiten:

Verstuur e-mail

Tenslotte is er het laatste tabblad in het deelproces:

Je bewerkt dit tabblad alleen als je ervoor kiest je Examen te delen met Een vooraf bepaalde groep deelnemers in de Toegang tabblad. Je vindt de instructies voor het gebruik van die functie hier.

Merk op dat er een limiet is aan het aantal uitnodigingen dat je per dag kunt sturen, en je tarieflimiet hangt af van je abonnementstype.

Resultaten

Resultaten

Als je klaar bent met het maken en delen van je Examen met je publiek, is het tijd om de resultaten en statistieken te bekijken. Afhankelijk van de deelnemersgegevens die je op de login pagina vroeg, zullen je testresultaten bij die info horen:

Je kunt de resultaten zelfs exporteren naar een Excel bestand, en als je op de drie grijze stippen klikt, kun je de resultaten per persoon bekijken met een lijst van al hun antwoorden, deelnemersgegevens, en resultaten per categorie.

Extra instellingen

Er zijn enkele extra tabbladen die je misschien wilt onderzoeken:

Integraties

Hier kun je twee soorten integraties instellen voor je online Examen:
Invoer API integratie: met deze integratie kan Easy LMS deelnemersgegevens (naam; e-mail adres) ontvangen van een hulpmiddel van een derde partij en ze toevoegen aan het Toegang tabblad van het Examen. De deelnemer kan een uitnodigingsmail ontvangen om meteen deel te nemen aan het Examen of toegevoegd worden aan het tabblad Toegang om de uitnodiging te sturen wanneer het jou het beste uitkomt.

Uitvoer Webhook integratie: je kunt sessiegegevens en deelnemersgegevens van Easy LMS naar een ander hulpmiddel naar keuze sturen, met behulp van Zapier als tussenpersoon.

Om integraties vanuit je Examen op te zetten, heb je een Corporate Owl plan of hoger nodig.

Meldingen

Hier kun je beslissen of je:

Telkens als iemand het Examen voltooid heeft een notificatiemail ontvangen (die kan naar je account emailadres of een ander emailadres naar keuze gestuurd worden).
Stuur een notificatiemail met de resultaten naar de deelnemer (dit omvat wat op de Resultaatpagina van het Examen verschijnt).

Dat was het voor nu! Ik hoop dat dit je geholpen heeft te begrijpen hoe je je eerste examen kunt maken. Je kunt deze gids als naslagwerk gebruiken wanneer je hem nodig hebt.