Zo kun je een Quiz overzetten naar de Examenafdeling. Voor het geval je je realiseert dat je de functionaliteit van een Examen wilt gebruiken.

Om je Quiz over te zetten naar het Examengedeelte in onze tool kun je de inhoud kopiëren-plakken op of de test opnieuw maken in het Examenformaat.
Als je Quiz echter veel vragen bevat, kan het nuttig zijn om de import- en exportfuncties** van te gebruiken, die beschikbaar zijn in onze tool.

Hoe verander je een Quiz in een Examen

Stap 1: Exporteer de vragen van je Quiz

Je vindt een knop genaamd Exportvragen in de Vragen sectie in het menu van je Quiz:

Dit genereert een .xlsx Excel bestand waarbij de vragen en antwoorden in kolommen worden weergegeven. Je hebt nu de inhoud van je test uitgepakt. 👍

Stap 2: Download het voorbeeldbestand voor het uploaden van vragen naar een examen

Als je naar de Examentool gaat, kun je een nieuw examen maken door te kiezen voor . Maak een nieuw examen aan.
Nu kun je het sjabloon voor het importeren van vragen vinden in het Examen als je naar Vragen > Importeren gaat in het menu van je Examen:

Je kunt dit voorbeeldbestand ook hier downloaden:

Download voorbeeldbestand voor het importeren van vragen naar een examen

Stap 3: Rangschik je exportbestand naar de structuur van het importbestand

Het kan zijn dat je merkt dat de structuur van het importbestand voor een Examen anders is dan die van een geëxporteerd Quiz-bestand.

We raden je aan om het voorbeeldbestand voor het importeren te gebruiken om je eigen importbestand aan te maken. Verander niets in de eerste rij. Typ gewoon je vragen in de onderstaande kolommen en voeg de andere gegevens in de betreffende kolommen in.

Dit is de vereiste informatie voor elke kolom:

vraag
Vul hier de vragen in (één vraag per rij)
punten**
Hier kun je het aantal punten invullen dat je voor deze vraag wilt geven als deze goed is beantwoord.
antwoord_x
Je kunt hier een van de antwoordopties invoeren
uitleg_x**
Hier kun je een uitleg (feedback) opgeven die je kunt laten zien nadat dit antwoord door een gebruiker is gegeven. (Houd er rekening mee dat dit alleen beschikbaar is voor Zakelijke Uil-accounts en hoger)**
correct_x
Als het antwoord_x correct is moet je een "1" invoeren, als het niet correct is moet je een "0" invoeren.
uitleg
Hier kun je een algemene uitleg (feedback) voor de vraag invoeren, die je kunt laten zien nadat een vraag door een gebruiker is beantwoord.

Als je alle informatie hebt toegevoegd, sla dan je bestand op als een .csv-bestand:

Laatste stap: Upload het bestand naar je examen

Ga terug naar je examen en ga naar Vragen. Selecteer Importeren > Kies een bestand > Selecteer je .csv-bestand > Openen > Importvragen.

Gefeliciteerd!

Je Quiz is nu getransfereerd naar het Examengedeelte en je kunt gebruik maken van de beschikbare Examenfuncties;

Stel een scorebereik in voor het slagen/afvallen van de score
Het verwijderen van de tijdslimiet
Stel een [tijd per vraag] in (https://help.easy-lms.com/en-us/article/adding-a-timer-to-your-exam-1f4pmba/)
Bekijk de resultaten en statistieken in detail
Aanmaak van certificaten
Nodig deelnemers uit om je examen te doen
Print je examen af/Examresultaten
Het verbergen van de score op de Resultaatpagina van je examen