Een uitleg over het verbinden van Shopify en Easy LMS om je Exams te verkopen.

Is het mogelijk om Exams te verkopen met Easy LMS? Ja!

Dit artikel gaat over Shopify, dat door ons is getest, en hoe je de verkoop kunt automatiseren.

Wat je nodig hebt

Allereerst heb je een Shopify-account en een Zapier-account nodig. Beide zullen moeten worden betaald.

Voor Shopify heb je minimaal nodig Basis Shopify, wat $29/maand is, om alles te kunnen verkopen.
Voor Zapier heb je minimaal de Starten plan, dat is $20/maand, om het te koppelen aan Shopify, want Shopify is een premium app in Zapier.
Voor Easy LMS heb je minimaal een Corporate Owl account, dat is $99/maand, om gebruik te kunnen maken van integraties.
Om de verbinding te testen, moet het examen dat je wilt verkopen ingesteld zijn op Een voorgedefinieerde groep gebruikers.

1. Maak een examen aan

Het eerste wat je moet doen is een examen maken. Oh nee! Hoe verrassend! Als je al een examen hebt gemaakt, ga dan naar stap twee. Zo niet, dan zal dit artikel je helpen.

2. Maak een Shopify-account aan

Maak een Shopify-account aan en vul je gegevens in.
Je begint met een gratis 14-daagse proefperiode, maar je kunt de API-verbinding pas testen als je een plan kiest en je betalingsgegevens invult.

3. Je Shopify-winkel opzetten en aanpassen

Volg de basisstappen om je winkel in te richten en aan te passen.
Maak je examenproducten aan en verander de branding van je winkel.

We hebben een voorbeeldwinkel gemaakt. Zoals je kunt zien bevat onze winkel drie examens over onboarding. Eén Examen is gratis. Om de verbinding tussen Zapier, Shopify en Easy LMS te testen kun je hetzelfde doen, voordat je je Exams daadwerkelijk gaat verkopen. Als je tevreden bent met je winkel, kun je doorgaan naar de volgende stap.

4. Doe een aankoop

Maak minstens één product aan en stel de prijs in op 0. . Zo kun je de verbinding testen door je eigen product aan te schaffen zonder dat er kosten in rekening worden gebracht. Ook hier wordt je informatie opgeslagen.

5. Maak een Zapier-account aan

Maak een Zapier-account aan en vul je gegevens in.

6. Zapier verbinden met Shopify en Easy LMS

Selecteer na het aanmaken van een account de oranje knop Maak een Zap!
Wanneer dit gebeurt...selecteer Winkelen op (je hebt een premium Zapier-account nodig of een premium 7-daags proefaccount).
Kies voor Trigger Event: Nieuwe Betaalde bestelling.
Ga verder en log in op je Shopify-account.
Betalingsstatus; Betaald, Bestelstatus; Eventuele, Voldoeningstatus; Eventuele
Test overslaan
Doe dit... Webhooks van Zapier
Kies voor Action Event: POST
Nu moet je het formulier invullen. Er is een aantal gegevens die je moet invullen:

Hier is hoe dat er in Zapier uit zou zien:

Zorg ervoor dat je dat doet:

Voeg de API-adresadres toe die de Zap van Shopify naar je tentamen in Easy LMS stuurt.
Selecteer Json als het Payload Type
Voeg de vier Examenvelden toe aan de getoonde webhook, inclusief de apikey, examid, e-mail en naam.

De klant die je examen koopt en zijn naam en e-mailadres invult, wordt na betaling automatisch uitgenodigd voor je examen. Als je een valse aankoop hebt gedaan in je webshop moet je de Zap kunnen testen, want Zapier heeft nu informatie om te gebruiken.

Zet de Zap na het testen zeker aan!

7. Test je Zap-verbinding

Je kunt nu je verbinding testen als een echte klant die een Examen zou kopen in je webshop.

Log in op je Shopify-account en ga als klant naar je live-webshop.
Open een tweede venster en ga naar Bestellingen als admin.
Ga naar je webshop en voeg het Examen toe aan je winkelwagen.
Vul je gegevens in en voltooi de aankoop.
De Zap had nu verstuurd moeten worden. Als je alles correct hebt ingevuld, moet de naam en het e-mailadres waarmee je je Examen hebt gekocht binnen enkele minuten aan het Examen zijn toegevoegd.

Je kunt ook controleren of de Zap succesvol was door te navigeren naar Geschiedenis van de taak in Zapier:

8. Klaar om te gaan

Je bent nu klaar om al je gemaakte examens te verkopen via Shopify!