Je kunt een Examen of een Assessment toevoegen als onderdeel van je Course slides.

Klik hier om onze tutorial te zien over het maken van een Cursus.

Je kunt Examens of Beoordelingen, gemaakt in de andere secties van onze tool, toevoegen aan je Cursus. Deze workflow is nuttig omdat je dezelfde examens of beoordelingen in meerdere cursussen kunt gebruiken.

Als je al een Cursus hebt gemaakt en je wilt er een Examen of Assessment aan toevoegen, dan kun je dat hier doen!

Examens

Kijk op dit artikel om te zien hoe je een online examen kunt maken.

Ga naar Cursussen in het dashboard van je account, klik dan op de naam van de cursus waaraan je een Examen wilt toevoegen en klik dan op je cursus Dia's (menu aan de linkerkant):

Klik op Voeg dia toe en dan zie je de volgende opties:

Kies Examen en je wordt naar deze pagina gebracht, waar je een uitklaplijst kunt zien van alle examens die je hebt gemaakt in de sectie Examens van onze tool. Kies het examen dat je wilt toevoegen en klik op . Sla op:

Je zult hier ook verschillende andere opties zien:

Laat de intropagina zien voordat je begint met: je kunt ervoor kiezen om de intropagina van het examen te laten zien door het selectievakje aan te vinken. Als je ervoor kiest om dit niet te doen, dan zal het examen direct beginnen met de eerste vraag. Als je een getimed tentamen hebt, raden we je aan om de intropagina te laten zien zodat een deelnemer weet dat hij het tentamen daadwerkelijk begint.
Toon de resultaatpagina op het einde: je kunt ervoor kiezen om de resultaatpagina aan het einde van het Examen te tonen, of stuur een deelnemer direct naar de volgende dia in de Cursus.
Navigatiegedrag: lees daar meer over hier.
Minimale score om te slagen (%): stel een slagingspercentage in dat een deelnemer moet behalen voordat hij/zij door kan gaan naar de volgende dia van de Cursus. Meer info hier.
Maximum aantal pogingen om te slagen voor het examen: als een deelnemer in een maximum aantal pogingen niet boven het slagingspercentage uitkomt, wordt hij doorgestuurd naar de eindpagina van de Cursus (de mislukte variant).

Het is ook mogelijk om een certificaat voor je hele cursus, of Examen uit te geven, dus als mensen slagen voor de cursus of het examen krijgen ze een certificaat aan het eind.

Beoordelingen

Volg hetzelfde pad om een Assessment toe te voegen aan je Cursus. Ga naar Dia's > Add slide > Assessment en selecteer een Assessment in de keuzelijst:

Je kunt zelf bepalen of je de intropagina en de resultatenpagina van de Assessment wilt laten zien, en je navigatie-instelling kiezen. Voor meer algemene informatie over Beoordelingen, lees hier.