Wat is het Academy-portaal en hoe kan het voor jou nuttig zijn?

Met onze standaard plannen en pakketten is de manier om toegang tot je content te geven door elke test afzonderlijk te delen.

Met de Academy portal kun je al je leerstof op één plek organiseren, groepen deelnemers aanmaken, snel en eenvoudig content aan deze groepen toewijzen en slechts één login en wachtwoord voor hen genereren om toegang te krijgen tot al het materiaal:

Prijzen van de academie

Je kunt het in je account hebben als $50 of €45/maand add-on voor Business en Corporate Owl abonnementen. Het is inbegrepen in het Enterprise Uil pakket. Je kan hier meer lezen over onze abonnementen. Als je de Academy wilt uitproberen, kunnen we een gratis zevendaagse proefperiode activeren. Kijk in dit artikel voor meer informatie over hoe je aan de slag kunt.

Maar hoe werkt het precies? Lees verder.

Admin view

Vanuit het oogpunt van de admin zijn dit de opties die je hebt:

Leerstof
Op dit tabblad zie je een lijst met alle examens en cursussen die je hebt gemaakt. Met behulp van de optie Groepen in de kolom Acties kun je leerinhoud toewijzen aan groepen die op het tabblad Groepen zijn aangemaakt of aan alle deelnemers van je Academie via de optie Iedereen.

Styling
Het stylingtabblad biedt je alle hulpmiddelen die je nodig hebt om je Academy-portaal aan te passen aan je merk en je website. Hier kun je je logo-afbeelding uploaden, je lettertype kiezen, kleuren aanpassen, enz. Leer meer over je stylingopties hier.

Instellingen
Hier kun je de titel van je Academy aanpassen, de taal selecteren en verbinding maken met Disqus. Je kunt kiezen of de deelnemers de sessiegegevens en antwoorden in hun portal kunnen bekijken of niet, wat handig is in een klaslokaalinstelling als je wilt voorkomen dat er vals wordt gespeeld. Je kunt ook je domein instellen. Je hebt twee opties om je domein in te stellen. Lees meer hier.

Deelnemers
Op deze pagina vind je een overzicht van alle deelnemers aan je Academy. Je kunt hier je deelnemers toevoegen, verwijderen en beheren. Nieuwe of bestaande deelnemers kunnen één voor één of in bulk worden toegevoegd. Als je de deelnemers niet handmatig wilt importeren, kun je ze vanuit je CRM-systeem naar ons systeem laten sturen met behulp van een API (beschikbaar op Corporate Owls en hoger). Als je deelnemers op deze pagina verwijdert, worden ze ook uit alle groepen verwijderd. Je kunt meer lezen over het uitnodigen van deelnemers aan de Academy hier.

Groepen
Het is mogelijk om verschillende groepen deelnemers aan te maken voor je portal. Je kan ze een naam geven per klaslokaal, winkel, club, team of wat je maar wilt. Ze kunnen ook een manier zijn om cursussen over hetzelfde onderwerp te organiseren. Zo ziet het overzicht van groepen eruit:

Elke groep heeft dan een eigen pagina die je kunt bereiken door te klikken op de Groepstitel, het ziet er zo uit:

Op de Deelnemers subtab kun je de deelnemers in de groep toevoegen, verwijderen en beheren.
Op de Learning content subtab kun je cursussen en examens aan en uit de groep toewijzen en verwijderen. Je kunt ook een leerpad aanmaken voor je deelnemers.
Op de Examenresultaten en Cursusresultaten subtabbladen kun je de resultaten van je examens en cursussen per groep bekijken en eventueel exporteren. Meer informatie vind je hier.
Het Voortgangsrapport geeft je een overzicht van welke examens en cursussen elke deelnemer heeft afgerond. Je kunt van daaruit herinneringsmails sturen. Lees meer hier.

Uitnodigingsmail

Hier kun je de e-mail bekijken en bewerken die naar een deelnemer wordt gestuurd wanneer deze wordt toegevoegd aan een Academy groep die er content aan heeft toegewezen. De e-mail genereert een uniek wachtwoord voor elke deelnemer, dat daarna kan worden gewijzigd.

Resultaten

Op het tabblad Resultaten kun je de examen- en cursusresultaten per Academy groep bekijken. Je kunt je selectie ook exporteren naar een Excel-bestand.

Integraties

Wil je je deelnemers toevoegen aan specifieke groepen in de Academy? Dat kan met onze API. Lees meer hier.

Deelnemersoverzicht

Als je de Academy vanuit het oogpunt van de deelnemer wilt zien, kun je jezelf toevoegen aan de deelnemerslijst en een deel van de inhoud toewijzen aan de groep waartoe je behoort. Klik dan op de link in de e-mail die je ontvangt, of klik op . Ga naar Academy en kopieer/plak de code uit de e-mail die je ontvangt.

Je portal wordt standaard gestyled met het Easy LMS logo, kleuren en lettertypes - je kunt de bovengenoemde opties van Styling gebruiken om je deelnemers zich thuis te laten voelen in je eigen merkomgeving.

Hier is een voorbeeld:

Eenmaal binnen de portal kunnen je deelnemers alle aan hen toegewezen leerstof zien, welke examens of cursussen ze al hebben afgerond, hun cijfers bekijken en zien welke nog gedaan moeten worden.

Ze kunnen schakelen tussen twee aanzichten. Ze kunnen een miniatuuroverzicht kiezen:

Of een lijstoverzicht:

Als je geïnteresseerd bent of nog vragen hebt, kunnen we je een online demo geven om het portaal te laten zien. Gewoon hier een tijd inplannen. We kunnen ook een gratis proefversie van de Academy activeren als je al een betaald plan bij ons hebt.