Dit artikel beschrijft de basisstappen om een Webinar voor je deelnemers te maken met behulp van een derde partij.

Bij Easy LMS willen we onze klanten in staat stellen om het leerplatform te creëren dat ze nodig hebben om hun doelen te bereiken. Voor sommige klanten is het maken van een webinar belangrijk. Easy LMS heeft geen ingebouwde webinar functie. Je kunt echter wel je uitnodiging voor een webinar delen via ons platform of een livestream inbouwen. Lees hieronder meer!

Methode 1 - Vimeo of een ander live streaming video platform

Vimeo (en andere tools, zoals Youtube) maakt live streaming mogelijk! Maak een Vimeo account aan of log in via deze link door te klikken op Start gratis demo. Je kunt de livestream functie zonder betaling testen, maar je hebt Vimeo Premium nodig als je het wilt blijven gebruiken. Vimeo Premium is $75 of €70 per maand en wordt jaarlijks gefactureerd.

Zodra je inlogt zie je aan de linkerkant een menu.

Het is belangrijk om de URL in het veld Link te gebruiken en niet de code Embed. Je kunt ook een chatfunctie inschakelen, een beschrijving toevoegen en de privacyinstellingen wijzigen.

Voordat we live gaan, moeten we deze livestream aan je cursus toevoegen.

2. Log in op Easy LMS
3. Selecteer een Cursus > Dia's
4. Een inhoudsdia toevoegen of bewerken
Voeg element toe > Video of audio
6. Voeg de link van de livestream toe aan het URL-veld.

Nadat je klaar bent klik je op de Volgende knop in de rechter bovenhoek in Vimeo. Neem op deze pagina de rondleiding voor een korte introductie.

Met de Vimeo live streaming functie kan dat:

Schakel een chatfunctie in
Maak peilingen voor kijkers
Start een Q&A voor kijkers
Voeg afbeeldingen (bijv. logo) toe aan je livestream.

Om live te gaan moet je of een webcam klaar hebben staan, of verbinding maken met RTMP.

Als je een webcam gebruikt, kun je op de knop Go Live klikken. Voor je dat doet, navigeer je naar de dia waar je de livestream aan hebt toegevoegd. Om het makkelijker te maken om te testen, sleep je gewoon de livestream dia naar de bovenkant van je dia's.

Klik nu op Go Live. Als de live stream niet is gestart op de dia, ververs dan gewoon de pagina met F5.

Je zou nu in staat moeten zijn om jezelf live te zien streamen binnen je Cursus!

Methode 2 - GoToMeeting of een andere webconferencing tool

Je hebt een account nodig op een platform zoals GoToMeeting, Zoom, of een andere webinar software, waarmee je een vergadering kunt aanmaken die je via een link kunt delen.

Maak een cursus aan

Log in op je Easy LMS account en volg deze stappen om een Cursus aan te maken:

2. Ga naar de Cursussen tab op je dashboard.
3. Klik op de + Nieuwe cursus knop
Voer de titel van je cursus in en klik opnieuw op + Nieuwe cursus.

De titel van je Cursus zou zoiets moeten heten als Webinar [onderwerp] [datum van het webinar].

Je wordt nu naar de instellingen gebracht. Je kunt nu een inleiding schrijven of later.

Ga naar .

Klik op Voeg dia toe > Inhoud. Geef deze dia een titel, bijvoorbeeld Webinar. Klik op Opslaan. Klik nu op Voeg element > Inhoud toe.

Afhankelijk van de derde partij die je gebruikt, kan het er anders uitzien. Nu moet je de informatie en de URL van je online vergadering plakken. Als je GoToMeeting gebruikt, kun je de tekst van de uitnodiging kopiëren en in de inhoud van de slide plakken.

Je Webinar slide is nu klaar.

Wat gebeurt er nu?

Bepaal de tijd en datum waarop het webinar begint en zorg ervoor dat je dit met je deelnemers communiceert. Start je vergadering en begin je webinar.

Je deelnemers moeten het Webinar kunnen betreden via de link in de Cursus.

Academie

Als je een Academie hebt, kun je de cursus aan een van je groepen toevoegen om deze te delen met de betreffende deelnemers.

Extra functies

Aangezien je het tabblad Cursus gebruikt om een Webinar te maken, kun je meer functies gebruiken. Je zou kunnen beginnen met wat geschreven tekst of video's zodat de deelnemers goed voorbereid zijn op het Webinar. Je kunt ook een Examen toevoegen om hun (nieuw) verworven kennis te testen.

Als je meer wilt weten over het maken van een Cursus, klik dan hier!