Dit artikel helpt je bij het opzetten van een integratie tussen ons systeem en een van de beschikbare applicaties op Zapier via onze Webhooks.

De eenvoudigste manier om de integratie op te zetten is door www.zapier.com te gebruiken als tussenpersoon. Zapier is een krachtige tool om apps te verbinden. Het ondersteunt momenteel meer dan 750 apps, waaronder MailChimp, Infusionsoft, Hubspot, Slack en SalesForce. Je kunt eenvoudig checken of de app die je gebruikt beschikbaar is in Zapier.

Dit is wat we gaan doen

We gaan onze webhooks gebruiken om ons aan Zapier te haken. In Zapier gaan we een zap maken om de webhook gegevens te krijgen. Vervolgens sturen we onze gegevens naar de app van jouw keuze.

Je hebt minimaal een Easy LMS Corporate Owl abonnement en een account bij Zapier nodig om webhooks te kunnen gebruiken.

2. Log in op je Zapier account. 2. Klik vanaf je dashboard op Make a Zap.
3. Word uitgenodigd voor de Easy LMS app.

Onze Easy LMS app is op dit moment alleen beschikbaar op uitnodiging. We nodigen je graag uit voor onze app! Dit is de uitnodiging:

https://zapier.com/developer/invite/57647/71f7a1aa0750e5707fe249ecfa2c57be/

Klik op de Accepteer uitnodigen & bouwen van een Zap knop, en selecteer op het volgende scherm Maak deze Zap.

Stap 3: Selecteer een trigger

Deze trigger bepaalt wanneer en welke gegevens via de webhook worden verstuurd.

Je moet een trigger kiezen:

Examen afgerond
Beoordeling voltooid
Cursus voltooid

Deze tutorial laat je zien hoe je de webhook integratie voor een Examen kunt opzetten.

Stap 4: Stel de afgeronde tentamen-webhaak in

Voordat je iets meer doet in Zapier, moet je inloggen op Easy LMS en de volgende stappen nemen:

Ga naar je Examen en selecteer Integraties:

2. Kopieer de URL van Zapier. Merk op: de URL moet een versleutelde HTTPS-verbinding gebruiken, en niet een onveilige HTTP-verbinding.

4. Plak de URL van Zapier in het veld API Endpoint URL in Easy LMS:

Schakel de webhook in:

Schakel alle benodigde gegevens in de webhook in door de selectievakjes aan te vinken.

Vergeet niet om op te klikken. Sla op!

Doe het examen en zorg ervoor dat je op de resultatenpagina komt, zodat de webhook wordt geactiveerd.

Stap 5: Ga terug naar Zapier en klik op de OK, ik heb deze knop gedaan.

Je zult moeten wachten tot ons systeem je eerste webhook bij Zapier aflevert. Als Zapier je webhook zou ontvangen, zou het je op de hoogte stellen, dus wacht maar af en wees geduldig.

Stap 6: Kies een app om je gegevens naartoe te sturen

2. Zoek de app waarmee je verbinding wilt maken.
Zapier geeft je nu de beschikbare acties.
Zapier zal vragen om verbinding te maken met je account. Voer je inloggegevens in en verbind de app met Zapier.
Nu zie je een lijst met beschikbare opties binnen de app. Voor elk veld moet je de juiste optie kiezen.

Stap 7: Sla je Zap op en publiceer het

Klik op . Ga verder met, en je bent bijna klaar. Volg de stappen die Zapier geeft.
Op het laatste scherm moet je je zap inschakelen.

Stap 8: Winst!

Je hebt net je eerste webhook integratie opgezet! Goed gedaan 👏