Dit artikel leidt je door de resultaten en statistieken van een Examen.

Waar kan ik de resultaten van mijn examen vinden?

Alle resultaten en statistieken van de examendeelnemers zijn te vinden op de rechterzijde van het dashboard van het examen. Selecteer Resultaten op deze pagina:

Resultaten per sessie

Als je naar de Resultaten tabblad vind je een lijst van je examensessies:

Voor elke sessie kan de volgende informatie worden bekeken:

Datum en tijd waarop de deelnemer de sessie is begonnen.
Naam en e-mailadres (als je deze optie hebt ingeschakeld in Deelnemersgegevens).
Of het examen nu wel of niet is afgerond.
De eindscore (percentage) en de beoordelingscategorie (geslaagd/gefaald).
De certificaatstatus.

Om meer gedetailleerde statistieken van een sessie te bekijken, kun je klikken op de Meer acties icoon (drie grijze stippen naast elke sessie) en selecteer Bekijk de details. Dit brengt je naar de volgende pagina:

De volgende informatie kan in elke sessie worden bekeken:

Alle beschikbare deelnemersinformatie (naam/e-mail adres en zo verder).
Eindscore.
De totale tijd die nodig is om het examen af te ronden.
De gekozen antwoorden op elke vraag en of deze juist of onjuist waren.
Het aantal punten dat voor elke vraag is gescoord.
Vraagcategorieën en resultaten per categorie (als je categorieën gebruikt voor je vragen).
A Download certificaat knop verschijnt op deze pagina als je de certificeringsoptie hebt ingeschakeld en een certificaat hebt verdiend.
A Certificaat opnieuw versturen knop verschijnt ook op deze pagina als er een certificaat is verdiend, en er is gevraagd om een e-mailadres op het Gegevens van de deelnemers tabblad.

Algemene resultaten en statistieken

Als je naar de OverzichtJe krijgt een algemeen beeld van de vragen en antwoorden van je examen. Alle sessies worden gecombineerd om je een globale score te geven:

Deze informatie is beschikbaar:

Het aantal voltooide en niet voltooide sessies.
Het aantal geslaagde en mislukte sessies.
Het aantal correcte, onjuiste en gedeeltelijk correcte antwoorden.

Je vindt hier ook een overzicht van alle vragen en antwoorden waar je kunt zien hoe vaak (in aantallen en percentages) een bepaald antwoord is gekozen.

Resultaten per categorie

Als je categorieën voor je vragen gebruikt, kun je de globale scores voor elk van die categorieën vinden in de Vraagcategorieën sectie.

Voor elk van de categorieën die in het examen worden gebruikt, kun je het zien:

Het aantal beantwoorde vragen dat met deze categorie wordt getagd.
Het aantal vragen dat juist, foutief of gedeeltelijk juist is beantwoord.

Het exporteren van de resultaten

Het exporteren van de sessiegegevens naar een Excel-bestand maakt het makkelijker om te crunchen, te reorganiseren en verder te analyseren.

Hoe exporteer ik resultaten?

Ga naar Examen > Resultaten.

Pas eventueel benodigde filters toe (deze worden ook toegepast op de inhoud van de export).

Je kunt de gegevens voor alle sessies exporteren, Exporteer > SessiesOf je kunt de hoogste score per deelnemer exporteren, Exporteer > Beste sessie per deelnemer:

Zodra je een export activeert, verschijnt er een bericht om je te laten weten dat je export is gestart, en zie je een Bekijk status knop:

De Bekijk status knop brengt je naar de Overzicht exporteren pagina, waar je je exportstatus kunt controleren.

| De exporten zijn asynchroon. Het voordeel hiervan is dat je elders in Easy LMS kunt navigeren en verder kunt werken, terwijl de export wordt gegenereerd.

De admin die de export triggert, ontvangt een e-mailbericht als de export klaar is of mislukt.

Op de Overzicht exporteren pagina, druk op de Export downloaden knop om je Excel-bestand te krijgen:

De export wordt een week lang weergegeven op de Overzicht exporteren pagina.

Pas op dat als je een resultaatexport in behandeling hebt, de export kan mislukken als je leerstof archiveert of verwijdert voordat de export voltooid is!

Welke informatie zal mijn Excel-bestand bevatten?

Het geëxporteerde bestand bevat de volgende informatie:

Sessie-ID
Examen-ID
Titel van het examen
Startdatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Duur (het verschil tussen de begin- en eindtijd)
Deelnemersinformatie
Of de test is afgerond
Het aantal beantwoorde vragen
Het aantal (in)correct beantwoorde vragen
Het totaal aantal gescoorde punten in het examen
De eindscore (percentage) van het examen
De uitslag van het examen (d.w.z., geslaagd/niet geslaagd)
De gekozen antwoorden voor elke vraag
Het aantal punten dat voor elke vraag wordt gescoord
Het aantal gescoorde punten per categorie

Rapportage met integratie

Een andere geavanceerde optie om een rapport te maken over individuele resultaten, of examenspecifieke informatie, met een programma van een derde partij naar keuze met behulp van Webhook integratie. Om meer te weten te komen over het gebruik van Webhooks, lees dan dit artikel.