Heb je problemen met het importeren van je vragen?

Als je probeert vragen te importeren in je Quiz, kijk dan op dit artikel. Voor Examens, lees hier.

Problemen bij het importeren van vragen

Laten we eens kijken naar enkele veelvoorkomende oorzaken van dit probleem:

Ik kan het voorbeeldbestand niet begrijpen

Afhankelijk van je land en Excel instellingen, kan het voorbeeldbestand dat je van onze tool hebt gedownload er aan jouw kant iets anders uitzien (en moeilijk te bewerken zijn).

Geen zorgen. Je kunt het bestand ook downloaden in .xlsx formaat (met alle kolommen precies waar ze moeten staan), je vragen en antwoorden toevoegen, en het dan opslaan als .csv voordat je het uploadt.

Je kunt de sjablonen voor het importeren van vragen vinden als je klikt om vragen te importeren.

Proberen het exportbestand te importeren

Als je hebt geprobeerd de vragen van een test te exporteren en te importeren naar een andere test, kan dit de oorzaak zijn van je probleem. Dat komt omdat de structuur van een exportbestand anders is dan die van een importbestand. Dat is de reden waarom je niet zomaar een export .csv kunt uploaden om de vragen te importeren.

De structuur van het .csv-bestand dat je gebruikt om vragen te importeren in je examen moet precies overeenkomen met die van het voorbeeldbestand.

Vergeet niet het bestand op te slaan als .CSV!

De meest voorkomende reden voor het mislukken van de upload is dat het CSV-bestand niet UTF-8 geformatteerd is. Je kunt Excel vertellen om CSV-bestanden als UTF-8 op te slaan op de volgende manier:

2. Ga naar Sla op als en selecteer het dropdown menu Extra en selecteer Weboptions.
3. Ga naar en codeer en zet deze op UNICODE UTF-8.

Let op dat Excel op MAC kan niet opslaan in UTF-8. Een eenvoudige workaround is het uploaden van het bestand naar Google Docs en het vervolgens downloaden als CSV-bestand. Het zal dan automatisch een UTF-8 codering hebben.