Ja en Nee. Lees verder voor meer informatie.

Wat is SCORM?

SCORM is een afkorting die staat voor: Sharable Content Object Reference Model. "Sharable Content Object" geeft aan dat het bij SCORM gaat om het maken van eenheden van online trainingsmateriaal die gedeeld kunnen worden tussen systemen. Lang verhaal kort: SCORM is ontworpen om het makkelijk te maken om content over te dragen tussen Learning Management Systemen. Het is net als het ZIP-bestand van de LMS-systemen.

Hoe werkt SCORM?

SCORM definieert een specifieke manier om een leermanagementsysteem te bouwen, zodat de inhoud die daar wordt gecreëerd kan worden gedeeld met andere SCORM-compatibele systemen. Het stelt je in staat om je content te verpakken en efficiënter te delen met andere systemen.

Wat is een SCORM-pakket?

Een SCORM-pakket is een XML-bestand dat alle informatie bevat om leerinhoud over te brengen naar een SCORM-compliant LMS.

Het nadeel van SCORM

SCORM beperkt wat een LMS-ontwikkelaar kan bouwen omdat hij akkoord moet gaan met de gegeven standaard. Deze standaard, als je leest over de geschiedenis van SCORM hier, is vrij oud en houdt geen rekening met alle nieuwe en innovatieve dingen die er gebeuren.

Het toevoegen van volledige SCORM-ondersteuning om een SCORM-compliant LMS te worden vereist het toevoegen van veel code en dus extra kosten voor het ontwikkelen van een LMS. Dat geld kunnen we besteden aan het bouwen van andere belangrijke zaken.

Is Easy LMS compatibel met SCORM?

Ja en Nee. Met Easy LMS kun je gegevens exporteren naar een SCORM-pakket, maar is het niet mogelijk om SCORM-bestanden te importeren in onze Easy LMS.

Vanwege het nadeel van SCORM hebben we bij Easy LMS besloten om onze software niet te bouwen op basis van een oude "standaard" omdat dat beperkt wat we kunnen bouwen en het kost tijd en geld om andere coole dingen te maken. Dus we zijn niet volledig SCORM-compliant. Onze online LMS ondersteunt het importeren van SCORM-bestanden van andere LMS-systemen niet.

Voor onze Corporate en Enterprise Owl klanten is het mogelijk om een SCORM-pakket te exporteren van de content die in ons systeem is gecreëerd, zodat ze het kunnen importeren naar andere SCORM-compatibele systemen.

Onze SCORM-exportfunctie is experimentele beta. Als je deze functie echt nodig hebt, raden we je aan om deze te testen voordat je een abonnement koopt. Omdat Easy LMS niet volledig SCORM-compliant is, kunnen problemen met SCORM-bestanden geen prioriteit krijgen bij de ondersteuning.

Je kunt het SCORM-pakket downloaden van het Publish tabblad van je leerstof: