Om er zeker van te zijn dat je deelnemers niet vals spelen of iemand anders hun test laten maken, kun je je deelnemers vanaf je eigen apparaat verrassen!

Wanneer je een belangrijk en serieus tentamen hebt dat je wilt laten doen, kun je de deelnemers in de gaten houden. Als je deelnemers een examen doen waarbij je fysiek aanwezig bent en niet wilt dat ze vals spelen, kun je de Veilige Onderzoeksbrowser gebruiken. SEB wordt uitgelegd in dit artikel.

Je kunt hier andere tips lezen over hoe je vals spelen in een examen kunt voorkomen.

Online proctoring met Easy LMS + webconferencing tool

Wanneer je niet de mogelijkheid hebt om een examen fysiek te provoceren (of SEB is te moeilijk of vervelend voor je om in te stellen), kun je elk programma gebruiken dat een screen sharing functie heeft. Dit kan Skype, GoToMeeting of WebEx zijn. Op deze manier kun je je deelnemer in de gaten houden terwijl hij de test doet. Er zijn echter een paar beperkingen:

Als je een lang examen hebt, moet je ook op die uren wachten: ­čśů
Jullie moeten beiden het programma hebben

Je kunt ook professionele online proctoring services huren om te gebruiken in combinatie met Easy LMS, zoals ProctorU of ProctorExam.

Wanneer je deze methode gebruikt om proctor een Examen is het het beste om een geschikte tijd te vinden die bij jullie beiden past, vooral als je in verschillende tijdzones zit. Een paar voorbeelden van deze methode kunnen zijn:

Buitenlandse universiteitskandidaten die een toelatingsexamen moeten afleggen
Verplichte interne opleiding voor een multinational
Buitenlandse sollicitanten die voor uw bedrijf willen werken en die in een andere tijdzone wonen

We hebben op dit moment geen specifieke functie in onze tool waarmee je de ID van een deelnemer kunt controleren. Je kunt de login instellingen voor je deelnemers zo instellen dat ze handmatig hun eigen informatie toevoegen. Op dit moment is de beste manier om er zeker van te zijn dat een specifieke persoon de test zal doen, het gebruik van de alleen invite-only functie.