Je wilt misschien dat je gebruikers akkoord gaan met je algemene voorwaarden of vragen of ze zich willen aanmelden voor je nieuwsbrief. Dat kan door checkboxen toe te voegen aan de loginpagina van je tests.

Of je nu wilt dat je gebruikers akkoord gaan met je Voorwaarden of je wilt dat ze zich aanmelden voor je nieuwsbrief, hier is hoe het eruit ziet voor de deelnemer die de test of cursus doet:

Waar vind je deze instelling

Examens en cursussen

Je vindt de instellingen om selectievakjes aan te maken door naar een Cursus of Examen te gaan > Kies een Cursus of Examen > Voorwaarden:

Beoordelingen en Quizzen

Je vindt de instellingen om selectievakjes aan te maken door naar te gaan en een Assessment of Quiz > Settings > Terms & conditions te maken:

Een checkbox aanmaken voor de voorwaarden

Een Terms & Conditions checkbox is standaard verplicht. Een gebruiker kan niet naar de inlogpagina gaan zonder dit vakje aan te vinken.

Je kunt een zin invoeren die naast het selectievakje in het veld Alternatieve overeenkomst label verschijnt. Een voorbeeld dat je zou kunnen gebruiken:
Ik ga akkoord met de {termen en voorwaarden}

Het deel van de zin dat tussen haakjes staat { } leidt je gebruikers naar je algemene voorwaarden.

Deze link kan leiden naar een specifieke webpagina met jouw voorwaarden. Als je dit liever hebt kun je de URL van die webpagina invoeren in de Terms & conditions url.

Als je geen webpagina hebt met je voorwaarden, kun je deze ook intypen in het veld Terms & Conditions.

Een verplicht selectievakje aanmaken

Als je wilt dat je gebruikers een ander vakje aanvinken voordat ze verder kunnen gaan met de test, kun je een verplicht vakje aanmaken.

Je kunt de tekst die naast het selectievakje verschijnt, invoeren in het veld Verplicht selectievakje 1. Zorg ervoor dat ten minste een deel van je zin tussen haakjes staat { } . Hierdoor wordt een link gemaakt die je gebruikers naar de informatie leidt die je wilt delen.

De URL van die webpagina moet worden ingevuld in het veld Verplichte checkbox URL.

Je kunt meerdere checkboxen toevoegen aan de login pagina.

Een optioneel selectievakje maken

Als je wilt dat je gebruikers zich aanmelden voor een nieuwsbrief of dat er na het voltooien van de test contact met je wordt opgenomen, kun je een optioneel selectievakje aanmaken.

Je kunt de tekst voor deze checkbox invoeren in het veld Optionele checkbox 1. Een voorbeeld:
Ja, ik wil me graag aanmelden voor je nieuwsbrief of
Ja, je mag contact met me opnemen na afloop van deze test

Je kunt meerdere checkboxen toevoegen aan de login pagina.

Standaard gecontroleerd?

Het is niet mogelijk om standaard een selectievakje aan te vinken. Elke deelnemer die de test of cursus doet, moet deze handmatig aanvinken.