In sommige situaties wil je de toegang tot een test beperken tot een specifieke lijst van mensen. We begrijpen het! Dit is hoe je de toegang tot je leerstof die je met Easy LMS hebt gemaakt, kunt beperken.

Het is mogelijk om de link van je examen, cursus, beoordeling of quiz te delen. Deze link is te vinden op het Publish tabblad. Het is echter mogelijk dat je deelnemers vooraf wilt toevoegen, zodat ze een uitnodigingsmail kunnen ontvangen met een link om toegang te krijgen tot de leerstof die je met hen hebt gedeeld. Deze optie is beschikbaar in ons platform voor examens, cursussen en de Academy.

Examens en cursussen

Examens

Ga naar de tab . Ga naar in het menu van je examen en naar de optie . Wie heeft er toegang tot dit examen? selecteer een voorgedefinieerde groep deelnemers. De vereiste deelnemersgegevens in De deelnemersgegevens worden automatisch gewijzigd in . Naam, e-mailadres & wachtwoord.

Op dezelfde pagina kun je je deelnemers één voor één of in bulk toevoegen met behulp van een CSV Excel bestand. Je kunt een voorbeeldbestand vinden om te importeren als je op klikt. Importeer deelnemers uit Excel. Zorg ervoor dat je eerste rij voorzien is van gebruikersnaam;email.

Controleer ook of er achter de namen en e-mailadressen geen spaties staan, anders kan ons systeem ze niet importeren! Je kunt het succes van je import achteraf controleren, lees meer hier.

Nu is het tijd om de uitnodigingsmail in te stellen die je gaat versturen. In de Stuur e-mail sectie vind je een sjabloon voor de uitnodiging. Voel je vrij om deze tekst te bewerken en aan te passen aan je eigen ideeën en stemgeluid.

Er zijn verschillende tekstelementen met {tags} eromheen. Deze tags worden automatisch overschreven met deelnemersspecifieke informatie in ons systeem. Dus in plaats van {naam} wordt de echte naam van de deelnemer ingevoerd, en in plaats van {wachtwoord} wordt een uniek wachtwoord gegenereerd voor elk van je deelnemers. Met andere woorden; je moet deze {tagged} elementen met rust laten.

Wanneer een deelnemer zijn uitnodigingsmail opent, kan hij gewoon op de directe link klikken (hier). Hierdoor wordt hij automatisch ingelogd en wordt hij doorgestuurd naar het examen! ✨

In Examens kun je nagaan welke e-mails er naar de deelnemers zijn gestuurd en wanneer, met behulp van het Activiteitenlogboek.
Cursussen

2. Ga naar het tabblad Deelnemersgegevens in je cursus en kies dan voor Alleen op uitnodiging. In de optie Welk soort basisinformatie moeten deelnemers invoeren? selecteer Naam, emailadres & wachtwoord. Klik op Opslaan.

Ga naar het tabblad Deelnemers en voeg je deelnemers toe met behulp van een Excel-bestand of één voor één.
3. Ga naar het tabblad Uitnodigingsmail om je e-mail in te stellen en ga dan naar Stuur uitnodigingen naar om ze te versturen.

Na een bepaalde periode kun je ook Herinneringsmails sturen naar de mensen die de Cursus niet hebben gevolgd.

Merk op dat er een limiet is aan het aantal uitnodigingen dat je per dag kunt versturen, en je tarieflimiet is afhankelijk van je abonnementstype.

Tarieflimieten voor uitnodigingsmails

Enterprise-Uil - 6.000 per dag
Zakelijke Uil - 3.000 per dag
Zakelijke Uil - 1.000 per dag
Schooluil - 250 per dag
Proefaccounts - 20 per dag

Je kunt het aantal pogingen per deelnemer beperken om je deelnemers te ontmoedigen hun unieke toegangscode met andere mensen te delen. Deze optie vind je onder Toegang in Examens en in Gevorderde in Cursussen waar het zegt Maximale pogingen per deelnemer. Zodra deze limiet is bereikt, krijgen de deelnemers een bericht dat de leerinhoud niet meer beschikbaar is.

Academie

Je kunt de toegang tot je gedeelde leerstof beperken tot specifieke groepen in de Academy. Dat is precies waar de Academy voor is! Zo kun je dat doen:

Ga naar de Academy en maak groepen deelnemers aan op het tabblad Groepen.
2. Klik binnen een groep om deelnemers toe te voegen. Je kunt deelnemers toevoegen die je eerder aan een Examen of Cursus hebt toegevoegd, bijvoorbeeld met de optie "Bestaande deelnemer(s) toevoegen" of nieuwe deelnemers toevoegen met een Excel-bestand of één voor één:

Ga naar de Uitnodigingsmail tabblad om je uitnodigingsmail in te stellen.
4. Wijs nu leerinhoud toe aan elke groep door naar het tabblad Leerinhoud te gaan, of naar een Groep > Leerinhoud tabblad. Het toewijzen van leerinhouden zal de verzending van de uitnodigingsmails op gang brengen. Elke nieuwe deelnemer die aan een groep met leerinhouden wordt toegevoegd, krijgt meteen een uitnodigingsmail.