Ja, dat kan! Dit artikel legt uit hoe je je vragenbank opstelt.

Willekeurig de vragen van een examen

Videotutorial

Examenvragenbank

Als je dat nog niet hebt gedaan, is het eerste wat je moet doen het toevoegen van vragen aan je examen. Je kunt dat doen door naar Examen > Nieuw examen maken > Nieuwe vraag maken te gaan.

Je kunt je vragen één voor één maken of ze met een .csv-bestand in één keer importeren. Alle vragen die je maakt worden automatisch toegevoegd aan de Vragenbank. Wanneer je een nieuw examen aanmaakt, selecteer je welke vragen je in je examen wilt hebben.

Let erop dat de Vragenbank alleen de vragen toont die nog niet in je Examen staan, dus eventuele vragen die al zijn toegevoegd, worden niet getoond.

Als je al een examen hebt, kun je de Vragenbank raadplegen via Examens > Kies je examen > Vragen > Vragenbank.

Willekeurig de vragen

Op dit punt kun je meer vragen aan je examen toevoegen dan je eigenlijk nodig hebt, omdat je het systeem alle vragen kunt laten randomiseren of er slechts een paar kunt selecteren.

Je kunt de instellingen om je vragen te randomiseren vinden in de sectie Gedrag. Het staat onderaan de pagina en heet . Vraagopdracht:

Als je kiest voor Willekeurig, worden de vragen geschud en kun je ook kiezen voor een bepaald aantal vragen (Maximum aantal vragen dat gekozen moet worden).

Voorbeeld: je maakt een examen aan met 100 vragen. In het tabblad Gedrag kies je Vraagvolgorde > Willekeurig > Maximaal aantal vragen dat moet worden gekozen en voeg een getal toe, zoals 20. Dit betekent dat elke deelnemer die aan het Examen deelneemt een andere selectie van 20 vragen krijgt dan de 100 vragen die je aan je Examen hebt toegevoegd.

Willekeurig de vragen uit verschillende categorieën

Het is ook mogelijk om de vragen van één Examen uit meerdere "vragenbanken" te randomiseren door de Examenvragen te taggen met verschillende categorieën.

Als je categorieën gebruikt voor je vragen, is het ook mogelijk om regels op te stellen voor het aantal vragen dat uit elk van die categorieën moet worden gekozen. Om dit mogelijk te maken moet je Categorisch: selecteer op categorie. Je vindt dan een overzicht van de beschikbare vragen per categorie, en je kunt het aantal vragen dat je uit elk van die categorieën kunt kiezen invoeren.

Willekeurig de vragen van een quiz

Je kunt ook het aantal vragen per Quiz beperken.
Ga naar Instellingen > Algoritmen in je Quiz. Voor het Moeilijkheidsalgoritme #, selecteer Randomizer.
Je kunt nu aangeven hoeveel vragen je wilt gebruiken voor je Quiz.