Het wijzigen van het lettertype van je tests en cursussen is zeker mogelijk. Leer hoe.

Verander het lettertype van je examen, cursus en academie direct vanaf het tabblad Styling (alle Google-lettertypen zijn beschikbaar voor je om te kiezen voor 🙃).

Beoordeling of Quiz

Op dit moment is het niet mogelijk om het lettertype te wijzigen of het CSS direct vanuit je Assessment of Quiz dashboard aan te passen. Je kunt echter wel het lettertype wijzigen. Met een Corporate Owl account of hoger, heb je volledige toegang om het CSS bestand 📁 van je account aan te passen. Controleer hier alles wat mogelijk is](https://easy-lms.crisp.help/en/article/how-can-i-customize-the-css-1rc95qy/).

Stuur ons een e-mail (support@easy-lms.com) als je dergelijke wijzigingen wilt aanbrengen. Wij sturen je dan de benodigde bestanden om aan te passen!

1. De eerste stap is het bepalen van welk lettertype je wilt gebruiken

Dit kan een gratis webfont zijn dat online beschikbaar is, maar het kan ook een ander webfont zijn. Als je een ander lettertype wilt gebruiken, moet je de bestanden daarvoor naar ons opsturen. Om ervoor te zorgen dat je lettertype goed werkt met alle gangbare browsers, raden we je aan om ons minimaal een .woff2 en een .woff-bestand te sturen. Bekijk hieronder de browsers en de ondersteunde bestandstypes:

2. Je moet het lettertype in je CSS-bestand aanspreken

Afhankelijk van de extensies van de bestanden die je gebruikt, moet je de volgende informatie toevoegen aan je aangepaste CSS:

@font-face { font-familie: 'FontName'; src: url('webfont.eot'); /* IE9+ Compat Modes */ src: url('webfont.eot?#iefix') formaat('embedded-open-type'), /* IE6-IE8 */ url('webfont.woff2') formaat('woff2'), /* Super moderne browsers */ url('webfont.woff') formaat('woff'), /* Moderne browsers */ url('webfont.ttf') formaat('truetype'), /* Safari, Android, iOS */ url('webfont.svg#FontName') formaat('svg'); /* Legacy iOS */}

3. Bepaal voor welke tekst je het (de) lettertype(s) wilt gebruiken

Misschien wil je alleen het lettertype van de vragen veranderen. In dat geval zou je dit aan je CSS-bestand moeten toevoegen:

h1, h2, h3, h4, h5, h6, onderschrift, *[klasse*=rubriek_h], .examenvraag > sterk {
font-familie: [je lettertype];
}

Om het lettertype van de antwoorden te veranderen, kun je deze code gebruiken:

.answers label > span, .qtype {
font-familie: [je lettertype];
}

Als je het lettertype voor alle tekst in de interface wilt wijzigen, moet dit in je eigen CSS-bestand staan:

h1, h2, h3, h4, h5, h6, onderschrift, *[klasse*=onderverdeling_h], .examenvraag > sterk, lichaam, knop, invoer, selecteren, textarea {
font-familie: [je lettertype];
}

Als je ons je aangepaste CSS-bestand stuurt, implementeren we dat graag voor je account!

Wil je een betaald lettertype gebruiken?

Wij werken bij voorkeur met alternatieve (gratis) lettertypen. Meestal is deze licentie, zelfs als je een licentie hebt om een betaald lettertype te gebruiken, meestal beperkt tot een limiet van pageviews, en bepaalde domeinen waar het gebruikt kan worden. Dus om een lettertype te vinden dat lijkt op je betaalde lettertype, kun je op zoek gaan naar iets als "Gotham Google Font alternative" in Google. Je kunt dit lettertype dan gebruiken bij het bewerken van je CSS-bestand.