Wil je een enquête maken, of Google Forms type test? Dat kan! In dit artikel wordt meer uitgelegd.

Het maken van de enquête

Je kunt een enquête maken via het Assessments gedeelte van onze site. Klik op + Nieuwe beoordeling, voer een titel in en klik vervolgens weer op + Nieuwe beoordeling. Dit is de pagina die je zult zien:

Je kunt twee soorten beoordelingen maken: Meerdere categorieën en Enkele schaal. Je kunt meer te weten komen over elke optie hier. De optie Enkele schaal is eenvoudig voor enquêtes, maar het is aan jou.

Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt, kun je beginnen met het toevoegen van vragen. Je kunt alle verschillende soorten vragen zien die beschikbaar zijn om toe te voegen aan je enquête hier. We beginnen met het maken van een Multiple choice vraag:

Je kunt een afbeelding toevoegen aan je vraag, tot 10 antwoordopties en punten toevoegen aan elk antwoord (als je de resultaten in een schaal wilt meten, bijvoorbeeld het percentage waarmee je deelnemers tevreden zijn over je product/dienst, maar als je elk resultaat individueel gaat beoordelen is dat niet nodig).

Als je wilt dat je deelnemers hun ideeën en gedachten uitwerken, kun je ze vragen om een vraag te beantwoorden op . Vrije tekst (en je kunt bepalen of de vraag verplicht is of kan worden overgeslagen):

Houd er rekening mee dat deze vragen handmatig moeten worden beoordeeld via 😉.

Startpagina

Als je naar de Startpagina gaat, kun je een inleidende tekst aan je Assessment toevoegen, en zelfs een afbeelding toevoegen:

Categorieën

Als je niet wilt dat je deelnemers hun resultaten zien, zoals bij de meeste enquêtes het geval is, kun je de Categorieën zo bewerken dat elke persoon aan het einde een "dank je wel voor deelname" pagina krijgt en alleen jij hun resultaten kunt zien. Je kunt ervoor kiezen om voor elke categorie een beschrijving te schrijven:

Resultaatpagina

Als je het schaaldiagram aan het eind niet wilt laten zien, kun je naar de Resultatenpagina gaan en Gebruik de minimalistische rangschikkingspagina, en deselecteer Toon alle categorieën:

Niet alle instellingen kunnen voor jou verschijnen, afhankelijk van het ontwerp van je Assessment interface. Neem contact op met de support als je de Resultatenpagina en andere Assessment instellingen beschikbaar wilt hebben voor je account.

Aanmeldingsinstellingen

Wil je dat mensen zich identificeren voor je onderzoek? Of wil je dat ze het anoniem doen? Je kunt deze instellingen aanpassen op het tabblad Deelnemersgegevens. Je kunt het verplicht, optioneel of niet verplicht stellen dat je deelnemers zich identificeren. Je kunt er ook voor kiezen om de loginpagina bij de start te plaatsen, of vlak voor de resultatenpagina van je Assessment:

Lees meer over het bewerken van de instellingen van je inlogpagina hier.

Styling

Nu kun je het uiterlijk van je enquête aanpassen aan de look en feel van je merk/persoonlijke stijl op het tabblad Styling:

Mededelingen

Op het tabblad Notificaties kun je ervoor kiezen om een e-mail te ontvangen wanneer iemand klaar is met het maken van je Assessment. Daarover kun je meer lezen hier.

Publiceren

Nu is het tijd om je Assessment te publiceren! Je kunt de URL voor het delen ervan vinden op het tabblad Publish & share. Je kunt deze URL kopiëren en plakken naar een e-mail, een bericht in de sociale media of een WhatsApp-bericht. Je kunt zelfs een knop toevoegen aan het einde van een Quiz/Exam/Cursus die je met onze tool hebt gemaakt, met een link naar je enquête! Superleuk, toch?

Je kunt zien hoe je je enquête in detail kunt delen hier.

Laat mensen je enquête invullen en houd de statistieken in de gaten!

Op het Beoordelingsdashboard kun je de algemene statistieken bekijken.

Op het tabblad Resultaten kun je nog meer inzicht krijgen. Je kunt de statistieken exporteren naar een Excel bestand. Of je kunt klikken op Statistieken per gebruiker, dan Bekijk de details, om de gegeven antwoorden van elke deelnemer te zien.

Neem onze enquête 😃

Nu kun je de enquête die ik tijdens het schrijven van dit artikel heb gemaakt bekijken, zodat je kunt zien hoe het eruit ziet als het eenmaal gedaan is (en ons ook je mening over een belangrijke zaak kunt geven): neem de enquête