Wanneer je deelnemers aan een Examen of een Academy groep toevoegt met behulp van een CSV-bestand, kun je feedback zien over het succes (of niet) van de import.

Voor beide examens en de Academy heb je de mogelijkheid om deelnemers te importeren met behulp van een CSV-bestand. Maar wat als er een fout in je CSV-bestand zit en niet alle deelnemers met succes worden geïmporteerd? Of misschien wil je gewoon controleren of de import succesvol was? We hebben een superhandige functie die je hiervan op de hoogte stelt.

Feedback over mislukte importen

Deelnemers kunnen op deze manier worden geïmporteerd op het Access tabblad voor examens, en op het Deelnemers en Groepen tabbladen voor Academy.

Zodra je deelnemers hebt geïmporteerd met behulp van een CSV-bestand, worden de succesvol geïmporteerde deelnemers op de pagina weergegeven. Je ziet ook een icoontje naast de Add participants knop, een rode cirkel met een uitroepteken erin:

Klik op het icoontje, en in het pop-up venster zie je het aantal succesvol geïmporteerde deelnemers, samen met het aantal deelnemers dat niet geïmporteerd is. Als er deelnemers waren die niet geïmporteerd zijn, zie je ook hun namen en e-mailadressen:

Merk op dat zodra je de pagina verlaat, het icoontje zal verdwijnen!

Hebben je deelnemers niet geïmporteerd? Controleer of je importbestand correct is ingesteld. Je kunt een voorbeeld van een CSV-bestand downloaden in het pop-upvenster wanneer je ervoor kiest om te importeren via CSV. Zorg ervoor dat er geen spaties achter de namen en e-mailadressen staan, anders werkt het niet.

Vergeet niet het importbestand op te slaan als .CSV!

De meest voorkomende reden voor het mislukken van de upload is dat het CSV-bestand niet UTF-8 geformatteerd is. Je kunt Excel vertellen om CSV-bestanden als UTF-8 op te slaan op de volgende manier:

2. Ga naar Sla op als en selecteer het dropdown menu Extra en selecteer Weboptions.
3. Ga naar Codering en zet deze op UNICODE UTF-8.

Let op dat Excel op MAC kan niet opslaan in UTF-8. Een eenvoudige workaround is het uploaden van het bestand naar Google Docs en het vervolgens downloaden als CSV-bestand. Het zal dan automatisch een UTF-8 codering hebben.