Voor de Academy werkt SAML alleen met onze vorige interface, niet met de huidige versie. Als je SAML voor de Academy wilt gebruiken, neem dan contact op met de klantenservice, zodat zij je op de juiste versie kunnen plaatsen.

Klik op het icoontje Apps in de admin console
Klik op het meest rechtse icoontje, dat het huidige aantal SAML-apps aangeeft.
Klik op het gele plusteken rechtsonder in het scherm.
Kopieer de SSO Url (formaat: https://accounts.google.com/o/saml2/idp?idpid=<code>)
Kopieer de Entity ID (formaat: https://accounts.google.com/o/saml2?idpid=<code>)
Download het Certificaat, en kopieer de inhoud - verwijder de eerste en laatste regels (de regels met -----BEGIN CERTIFICATE----- en -----END CERTIFICATE-----)
Klik op Volgende
Geef een applicatienaam en eventueel een beschrijving op
Optioneel: Upload een logo (256px x 256px)
Klik op Volgende
Stel de ACS URL aan de locatie van je academie, en voeg "/login" toe b.v. https://easy-lms.com/<academy>/login
Stel de Entity ID in en kopieer deze voor later gebruik.
Klik op Volgende
Klik op Nieuwe mapping toevoegen
Voeg het attribuut toe E-mailcategorie Basisinformatie, gebruikersveld Primaire e-mail
Klik op Nieuwe mapping toevoegen
Voeg het attribuut toe Voornaamcategorie Basisinformatie, Gebruikersveld Voornaam, Klik op Nieuwe mapping toevoegen
Voeg het attribuut toe LastNamecategorie Basisinformatie, gebruikersveld LastName
Klik op Eindig met en Ok
Nu is de status van de app UIT voor iedereen. Om dat te corrigeren, klik je op de drie stippen rechts bovenin
Selecteer AAN voor iedereen en bevestig

Het duurt ongeveer 24 uur voordat dit voor alle aanwezige accounts is ingeschakeld. Tot die tijd kan de app niet worden getest.
Log in op https://easy-lms.com/ met je admin-account
Klik op je avatar rechtsboven in het scherm en selecteer geavanceerde setup uit de dropdown
Selecteer het meest rechtse tabblad, SAML-instellingen
Schakel de sso-methode in (schuif naar rechts, kleur verandert in groen)
Zorg voor de titel. De titel moet hetzelfde zijn als de Entiteits-IDzoals ingesteld bij stap 12
Zorg voor de SSO Url (zoals voorzien bij stap 4)
Zorg voor de Entiteits-ID (zoals voorzien bij stap 5)
Zorg voor de certificaat inhoud (zoals verkregen bij stap 6)
Geef hetzelfde certificaat als een back-up certificaat (voor nu, want het veld is op dit moment verplicht wanneer het optioneel zou moeten zijn. Je kunt ook een echt backup certificaat krijgen via de Security->set up single sign-on sectie in de gsuite administratie. Dit extra certificaat kan gebruikt worden om van het ene certificaat naar het andere te rollen zonder downtime)
Zorg ervoor dat de tabbladen CAS en Azure/Okta zijn uitgeschakeld (de ingeschakelde knoppen moeten rood zijn).
Klik op Bewaar
Gefeliciteerd! Mensen kunnen nu inloggen als ze naar de academy login gaan en via het SAML app-icoontje dat aan de accounts van je gebruikers is toegevoegd.