Dit artikel beschrijft welke single sign-on providers Easy LMS ondersteunt.

Single sign-on opties beschikbaar voor Easy LMS deelnemers

Single sign-on (SSO) is een snelle en veilige manier om je deelnemers te authenticeren. Met SSO kunnen je deelnemers inloggen op meerdere applicaties met slechts één account en één set referenties. Je kunt er meer over lezen op Wikipedia.

Easy LMS ondersteunt SSO. Wanneer je SSO in Easy LMS instelt, hoeven je deelnemers maar één keer in te loggen bij je SSO-provider om automatisch ingelogd te zijn in Easy LMS.

We ondersteunen SSO systemen die via OpenID Connect worden geïmplementeerd. OpenID Connect is een protocol dat definieert hoe Easy LMS kan communiceren met je SSO systeem.

De SSO providers die wij ondersteunen zijn onder andere, maar niet beperkt tot:

Windows Azure AD
Okta
Auth0
Amazon Cognito
CAS (versie 4 of hoger)

Single sign-on is beschikbaar met een Enterprise Owl abonnement. Op dit moment ondersteunt alleen de Academy interface in oude stijl SSO. Neem contact op met support@easy-lms.com als je de vorige Academy interface voor dit doel wilt activeren.

We zijn altijd geïnteresseerd in het verkennen van de mogelijkheid om verbinding te maken met je SSO als je gebruik maakt van een andere provider. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!