Hoe ontvang je gegevens van Mailchimp in je account met behulp van Mailchimps integratie, Zapier en de Easy LMS API.

We gaan ervan uit dat je een Zapier account hebt. We gebruiken Zapier als tussenpersoon om de webhooks te verwerken.

Stel je examen in

Stel je examen zo in dat het [alleen uitnodigend] is (https://help.easy-lms.com/en-us/article/inviting-participants-to-take-an-exam-136fsvw/).

Ten eerste hebben we een trigger nodig

Dit is waar Zapier zijn gegevens vandaan haalt. In dit geval is je Mailchimp account.

Log in op je account in Zapier en maak een nieuwe zapp aan.
Als trigger kies je Mailchimp. Kies de optie Nieuwe abonnees en ga verder.
Sluit je Mailchimp account aan.
Kies een lijst. Ga verder.
In de volgende stap heeft Mailchimp een nieuwe abonnee nodig, dus voeg er een toe aan de lijst die je in stap 4 hebt geselecteerd. Wacht tot Zapier de gegevens heeft opgehaald.

Nu gaan we een actie toevoegen

Hier zal Zapier de gegevens die het van MailChimp heeft gekregen naartoe sturen. In dit geval is het jouw API binnen Easy LMS.

Kies webhooks
Kies in de volgende stap voor Post
Kies voor de URL het eindpunt van de API die je wilt gebruiken. Bijvoorbeeld: https://www.onlinequizcreator.com/?r=api/exam/addParticipant
Kies voor het payloadformulier Json
In de data sectie hebben we de volgende gegevens nodig:

apikey: de sleutel van je Easy LMS account
e-mail: gebruik E-mail van de Mailchimp-lijst.
naam: kies Merges Fname en Merges Lname uit de Mailchimp lijst.
examenId: het ID van het examen waarvoor je je abonnee wilt uitnodigen.

De rest van de velden kan je leeg laten.
Ga door.
Eindig en sla je Zap op

Je bent klaar

Je bent klaar. Test de integratie door je in te schrijven op je lijst en zie dat je op de lijst van mensen met toegang in het tabblad toegang staat.