Het is mogelijk om vragen te importeren en in één keer te categoriseren!

Vragen importeren

Als je een lijst met vragen hebt die je in één keer aan je examen wilt toevoegen, kun je deze in een csv-bestand importeren. Hoe dit gebeurt wordt beschreven in dit artikel.

Nu is het ook mogelijk om je vragen te taggen (categoriseren) in dezelfde stroom. Ik zal je laten zien hoe het werkt:

Categorie kolommen in het importbestand

In de structuur van het importbestand kun je de categorieën in een extra kolom aan het einde van de vragenrij toevoegen.

Afhankelijk van het aantal categorieën waarin je de vraag wilt laten vallen, heb je voor elk van de categorieën een aparte kolom nodig. Er is dus één categorienaam per cel.

De bovenste rij moet "category_1", "category_2", "category_3", .... "category_x" vermelden.

Wanneer je de vragen in je examen importeert, zal het systeem de vragen 'taggen' met de namen die in het bestand worden gebruikt.

Lijst van categorieën

Als een categorie voor het eerst wordt gebruikt, wordt deze ook toegevoegd aan de lijst met categorieën in je Dashboard.

Je kunt je lijst met categorieën vinden in het Examenmenu aan de linkerkant:

Dat is het! Whoop Whoop, zo'n tijdbespaarder! 😎