Heb je veel vragen die je wilt toevoegen aan je examen? Met een importbestand kun je in één keer een lijst met vragen uploaden.

Videotutorial

Examenvragen importeren

Op de Dashboard pagina van je account zoek je naar het Examen waar je vragen aan wilt toevoegen. Mogelijk moet je er eerst een aanmaken door op de Maak een nieuw examen aan knop in de rechterbovenhoek van je scherm.

Als je het examen hebt geselecteerd, ga dan naar Vragen en klik op het tabblad Importeren.

Hier vind je een .csv-bestand en een .xlsx-bestand dat je kunt downloaden. We raden je aan een van beide te gebruiken (afhankelijk van het feit of .csv correct voor je wordt weergegeven) om je eigen importbestand te maken. Als je het .xlsx-bestand gebruikt, zorg er dan voor dat je het terug converteert naar .csv als je klaar bent.

Je kunt dit voorbeeldbestand ook hier downloaden: download voorbeeldbestand voor het importeren van vragen naar een examen

Alleen meerkeuzevragen kunnen worden geïmporteerd. Je kunt later andere vraagtypes toevoegen (handmatig) of de geïmporteerde vraag wijzigen in een ander formaat.

Zorg ervoor dat je de eerste rij ongewijzigd laat. Plaats je vragen in de onderstaande kolommen samen met de andere toepasselijke gegevens.

Per kolom is dit de informatie die nodig is:

question
Vul hier de vragen in (één vraag per rij)

points
Hier kun je het aantal punten invullen dat je voor deze vraag wilt geven als deze goed is beantwoord.

answer_x
Je kunt hier een van de antwoordopties invoeren

explanation_x
Hier kun je een uitleg (feedback) opgeven die je kunt laten zien nadat dit antwoord door een deelnemer is gegeven. (Let op: dit is alleen beschikbaar voor Business Owl accounts en hoger)

correct_x
Als antwoord_x correct is moet je een "1" invoeren, als het niet correct is moet je een "0" invoeren.

explanation
Hier kun je een algemene uitleg (feedback) voor de vraag invoeren, die je kunt laten zien nadat een vraag door een deelnemer is beantwoord.

category_x
Hier kun je een Categorie/tag invoeren die je wilt gebruiken voor een Vraag.

Ware of valse vragen

Vragen hebben slechts minimaal twee antwoorden nodig en dit is hoe je waar/onwaar vragen kunt importeren:

Je kunt echte of valse vragen importeren met behulp van het CSV. formaat door gewoon waar toe te voegen in de antwoord_1 kolom en vals in de antwoord_2 kolom. In correct_1 (true) moet je ''1'' invoeren en in correct_2 (false) moet je ''0'' invoeren.

Als je alle informatie hebt toegevoegd, sla dan je bestand op als een .csv-bestand:

Nu kun je teruggaan naar je examen en naar Vragen > Importeren > Kies een bestand waar je je importbestand kunt uploaden.

Dat is het! Je examen zou nu alle vragen van je dossier moeten bevatten en je bent klaar om je test te bewerken. Je kunt nu de instellingen naar wens aanpassen en vervolgens delen met je deelnemers.

Heb je moeite met het importeren van de vragen naar je examen?

De meest voorkomende reden voor het mislukken van de upload is dat het CSV-bestand niet UTF-8 geformatteerd is. Je kunt zien Excel om CSV-bestanden als UTF-8 op de volgende manier op te slaan:

Ga naar Bewaar als en selecteer het dropdown menu Extra en selecteer Weboptions.
De ga naar Codering en zet het op UNICODE UTF-8.

Merk op dat Excel op MAC cannot save in UTF-8. Een eenvoudige workaround is het uploaden van het bestand naar Google Docs en het vervolgens downloaden als CSV-bestand. Het heeft dan automatisch een UTF-8 codering.