Heb je veel vragen die je wilt toevoegen aan je Quiz? Met een importbestand kun je in één keer een lijst met vragen uploaden.

Op de Dashboard pagina kun je zoeken naar de Quiz waar je je vragen aan wilt toevoegen. Je moet er misschien eerst een maken door te klikken op de https://help.easy-lms.com/en-us/article/how-to-create-an-online-quiz-1agb0ci/ + Nieuwe quiz** knop in de rechterbovenhoek van je scherm.

Hoe importeer je vragen in je Quiz

Als je de Quiz hebt geselecteerd, ga dan naar het tabblad Vragen in het menu aan de linkerkant en selecteer het tabblad Importvragen:.

Hier 👇 vind je een voorbeeld .csv-bestand dat je kunt downloaden. We raden je aan dit voorbeeldbestand te gebruiken om je eigen importbestand te maken.

Je kunt dit voorbeeldbestand ook hier downloaden:

Download voorbeeldbestand voor het importeren van vragen naar een Quiz

Zorg ervoor dat je de bovenste rij ongewijzigd laat en vermeld je vragen in de onderstaande kolommen samen met de andere gegevens.

Dit is de vereiste informatie voor elke kolom:

vraag
Vul hier de vragen in (één vraag per rij)

antwoord_1
Vul hier het juiste antwoord in

antwoord_2
Vul hier een ander antwoord in (als je vraag meerdere juiste antwoorden heeft, moeten dit de eerste zijn die op de lijst staan)

antwoord_3 tot antwoord_10
Vul hier de andere antwoorden in

juiste_antwoorden
Voer hier het aantal juiste antwoorden in (normaal gesproken zou dit "1" zijn, maar het kan elk ander nummer zijn)

Als je alle informatie hebt toegevoegd, sla dan je bestand op als een .csv-bestand:

Nu kun je teruggaan naar je Quiz en naar Vragen > Importvragen gaan waar je je eigen bestand kunt kiezen en op Upload csv kunt klikken.

Dat is het! Je Quiz zou nu alle vragen van je bestand moeten bevatten en je bent klaar om de instellingen naar wens aan te passen en te delen met je participants✨.

Het proces van het importeren van vragen in een Examen is iets anders dan bij een Quiz. Lees dit artikel om te weten te komen hoe je vragen in een Examen kunt importeren.