Dit artikel legt webhooks uit. Wat zijn dat? Hoe werken ze? Hoe gebruik ik ze om een integratie op te zetten?

Wat zijn webhooks?

In het begin kunnen webhooks overweldigend lijken en het kan enige tijd duren om je hoofd rond het idee te wikkelen. Echter, als je begrijpt wat webhooks kunnen doen en hoe ze werken, kunnen ze extreem krachtig zijn. De makkelijkste manier om over een webhook na te denken is alsof het een melding is over steroïden. De melding kan een lading gegevens bevatten die door de ontvangende partij gebruikt kan worden.

Waarom zou ik webhooks gebruiken?

Webhooks zijn de eenvoudigste manier om een integratie op te zetten. Webhooks kunnen worden gebruikt om gegevens van onze software naar een ander systeem te sturen wanneer een deelnemer een Examen, Cursus of Assessment afmaakt.

Webhooks uitgelegd

Er zijn verschillende formaten beschikbaar voor webhooks: gecodeerd formulier, JSON en XML.

Formulier-encode:first_name=John&last_name=Doe&gender=maleJSON: {"first_name": "John", "last_name": "Doe", "gender": "male"}XML: JohnDoemale

Onze webhooks gebruiken de JSON codering.

Als je webhooks hebt ingeschakeld en een deelnemer beëindigt een Cursus, Examen of Assessment dan genereren we het bericht met de payload. Het volgende wat je nodig hebt is een URL om het bericht naartoe te sturen. We noemen dit de API-eindpunt URL. Deze URL is te verkrijgen bij het ontvangende systeem. Als je deze URL in ons systeem zet, sturen we de gegevens naar die URL. De ontvangende software zal naar deze URL luisteren, en elke keer dat ze een melding ontvangt zal ze de gegevens verwerken.

Merk op: de API endpoint URL voor webhooks moet een versleutelde HTTPS-verbinding gebruiken, en niet een onveilige HTTP-verbinding.

Nu je meer weet over webhooks, laten we ze aan het werk zetten! Lees het volgende artikel over hoe je webhooks en zapier kunt gebruiken om je eerste integratie op te zetten.

Je hebt op zijn minst een Corporate Owl plan nodig om de webhooks aan het werk te krijgen.