Ten artykuł jest również dostępny w:
Easy LMS pozwala na archiwizację Egzaminów i Kursów. Możesz również trwale usuwać Egzaminy, Kursy, Oceny i Quizy. Co to znaczy archiwizować? Jak można usuwać treści? Spójrzmy na to.

Jak archiwizować egzaminy i kursy

Możliwe jest archiwizowanie egzaminów i kursów. Wszystkie zarchiwizowane treści można przeglądać w archiwum Archiwum. Możesz również przywrócić zarchiwizowaną zawartość, jeśli będziesz jej potrzebować ponownie.

Archiwizacja Egzaminów i Kursów pozwala na uporządkowanie treści nauczania. Utrzymuje Twoją stronę Overview w aktualnym stanie bez usuwania jakichkolwiek treści. Po zarchiwizowaniu Egzaminu lub Kursy, jego statystyki nie pojawią się na stronie . Analizuj strony lub eksportuj.

Aby zarchiwizować Egzamin lub Kurs, przejdź do . Tablica rozdzielcza > Przegląd Egzaminów lub Kursów > Akcje > Archiwum:



Egzamin lub kurs nie będzie już wyświetlany na stronie Przegląd. Zostanie ona przeniesiona na stronę Archiwum.

Aby zobaczyć Archive, przejdź do Dashboard > Exams or Courses Overview > Archive.

Jeśli zdecydujesz, że chcesz ponownie skorzystać z egzaminu lub kursu, po prostu kliknij na trzy szare kropki w kolumnie Akcje dla egzaminu lub kursu, który chcesz przywrócić i wybierz Restore:



Egzamin lub Kurs zostanie przywrócony i ponownie pojawi się na stronie Overview.

Jak usuwać egzaminy i kursy

Jeśli jesteś pewien, że nie chcesz już swojego egzaminu lub kursu na swoim koncie, możesz skorzystać z opcji . Skasuj, aby oczyścić swoje Archiwum. Opcja Usuń spowoduje trwałe usunięcie egzaminu lub kursu (wraz z wynikami i szczegółami sesji) ze strony Archiwum i Twojego konta. Wejdź na stronę Dashboard > Exams or Courses > Archive > Actions > Delete:



||Ta akcja jest stała i nie może być cofnięta!

Jak usuwać Oceny i Quizy

Oceny i quizy nie obejmują funkcji Archiwum. Ale można je usunąć.

Aby usunąć Ocenę, przejdź do Ocenie i wybierz Ocenę, którą chcesz usunąć. Następnie przejdź do Settings > Delete:

![]()

Aby usunąć Quiz, przejdź do Quizów i wybierz Quiz, który chcesz usunąć. Następnie przejdź do strony Settings > Delete:



||Ta akcja jest stała i nie może być cofnięta!

||Uważaj, że jeśli eksport wyników jest w toku, eksport może się nie powieść, jeśli zarchiwizujesz lub usuniesz materiały edukacyjne przed zakończeniem eksportu!
Czy ten artykuł był pomocny?
Anuluj
Dziękuję!