Ten artykuł jest również dostępny w:
Ten artykuł został przetłumaczony przy użyciu tłumaczenia maszynowego. Może zawierać błędy lub dziwnie brzmiące tłumaczenia. Mimo to uważamy, że warto go przeczytać w swoim ojczystym języku. Daj nam znać, czy ten artykuł okazał się pomocny, lub przekaż inne uwagi u dołu artykułu.

Możesz chcieć anulować swoją subskrypcję Easy LMS (tymczasowo lub na stałe). Oto jak można to zrobić:

Anulowanie subskrypcji

Aby anulować subskrypcję, wystarczy zalogować się na swoje konto i przejść do Moje konto > Subskrypcja > Anuluj moją subskrypcję

Czy po anulowaniu subskrypcji moje dane nadal będą dostępne?

W przypadku anulowania subskrypcji, zmiany informacji dotyczących karty kredytowej lub przejścia na wyższy plan nic nie stanie się z treściami szkoleniowymi, danymi uczestników i wynikami sesji. Utracisz jedynie dostęp do płatnych funkcji swojej subskrypcji

Twoje dane znikną tylko wtedy, gdy samodzielnie podejmiesz działania zmierzające do ich usunięcia. Aby usunąć swoje konto, przejdź do Moje konto > Usuń konto
Czy możesz nam powiedzieć dlaczego?

Będziemy wdzięczni, jeśli znajdziesz trochę czasu, aby powiedzieć nam coś o swoich powodach rezygnacji z subskrypcji.

Jakie były Twoje doświadczenia z naszym narzędziem? Czy spełniało ono Twoje wymagania? Czy pomogło Ci osiągnąć Twoje cele, lub przynajmniej zbliżyć się do nich? Czy jest coś, co chciałbyś, abyśmy poprawili? Nieustannie staramy się ulepszać nasz produkt i potrzebujemy Twojej opinii na ten temat!

Jeśli masz trochę czasu, prosimy o odpowiedź na poniższą ankietę 😊 Doceniamy Twój czas i wysiłek, aby to zrobić

Ankieta dotycząca rezygnacji
Czy ten artykuł był pomocny?
Anuluj
Dziękuję!